Academia de Lobby revine cu noi cursuri

Posted on November 30, 2011 by

share on facebook   

Academia de Advocacy a lansat marți, 29 noiembrie, înscrierile pentru cursurile în lobby şi advocacy din regiunea Nord-Vest din cadrul proiectului Partener activ şi implicat. Evenimentul a reunit atât jurnaliştil, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, ai patronatelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale din regiune.

Cursurile pentru regiunea Nord-Vest vor desfăşura la Oradea cu începere din 16 ianuarie şi vor avea ca grup ţintă reprezentanţi ai partenerilor sociali şi ai societăţii civile. Cursurile oferite de Academia de Advocacy, se desfășoară pentru a doua oară în regiunea Nord-Vest, prima generație de 50 de cursanți benefiicind deja de cursuri încă de la începutul anului 2011.

„Am reînceput cursurile în regiunea Nord-Vest, în Oradea, tocmai datorită oamenilor ambițioși, implicați și dornici să producă schimbarea, pe care i-am întâlnit în prima generație între cursanții noștrii din Cluj, Oradea și în celelalte orașe din regiune. Consider că în Oradea există lideri capabili să-şi asume responsabilitatea unor demersuri mai consistente în influențarea decidenților politici, iar proiectul nostru oferă instrumentul optim pentru profesionalizarea inițiativelor demarate de societatea civilă și producerea schimbării!”, a declarat Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy şi team leaderul proiectului.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 8 săptămâni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de o 10 săptămâni de aplicații practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de Specialist în activitatea de lobby. Cursurile se vor derula succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012. În prezent, Academia de Advocacy a finalizat prima săptămână de cursuri în toate regiunile de dezvoltare ale României, iar de la începutul anului 2012, va reîncepe o serie de cursuri pentru încă 50 de participanți din fiecare regiune de dezvoltare.

Cursul de la Oradea începe în 16 ianuarie 2011, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.

Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 20 decembrie. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

Proiectul Partener Activ şi Implicat este susţinut financiar din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare. Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice.

Comments are closed.