Proiecție de film adaptat după carte, la Căminul Cultural din Sânpaul

Posted on March 3, 2020 by

share on facebook   

Pe 7 martie tinerii din Sânpaul sunt așteptați la o nouă proiecție de film, de la ora 13:30, în Sala Mică din Căminul Cultural din Sânpaul. Participarea la activitate este gratuită.

De această dată, propunem o proiecție de film realizat după cartea “Hoțul de cărți” scrisă de Markus Zusak. Acţiunea se petrece în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Liesel a fost trimisă spre adopţie de către mama ei, după ce fratele acesteia a murit. Ajunge să fie acceptată de către o familie modestă, dar cu care se înţelege foarte bine. Toată viaţa lor a fost dictată de regimul nazist şi practic Liesel ajunge să se maturizeze înainte de vreme în acest context de război şi tragedie. Învaţă să citească şi fură cărţi pentru a-şi ajuta vecinii să înţeleagă mai bine cele întâmplate în prezent dar şi pentru că este pasionată de poveştile descoperite între coperţile vechi. Liesel reuşeşte prin intermediul cărţilor să intre într-o lume nouă, cu concepţii şi idei diferite.

Proiecția de “film după carte” face parte din campania de promovare a lecturii în cadrul proiectului “Sînpaul-un sat pentru tineri”, implementat de Asociația Go Free prin programul Corpul European de Solidaritate.

Filmul este subtitrat în limba română. Se recomandă acordul părinților pentru vizionarea filmului de către copiii sub 13 ani.

Leave a Reply