Porțile Muzeului Etnografic din Sânpaul se deschid pe 7 martie pentru vizitatori

Posted on March 2, 2020 by

share on facebook   

Porțile Muzeului Etnografic din Sânpaul se deschid pe 7 martie, între orele 12 și 16, pentru oricine dorește să cunoască povestea muzeului creat de localnici.

Vizita în muzeu va fi ghidată de învățătorul Gusti (Augustin Merdan), curator al muzeului, și de către tineri voluntari din Sânpaul, Mihăești, Berindu și voluntari Go Free.

Activitatea face parte din eforturile echipei de voluntari implicați în proiectul “Sînpaul-Un sat pentru tineri” de a face cunoscută povestea muzeului localizat în Căminul Cultural din Sânpaul, și este organizată de Asociația Go Free cu sprijinul programului Corpul European de Solidaritate.

Ce trebuie să știi dacă auzi pentru prima dată despre muzeu.
La 25 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, în Căminul Cultural din Sânpaul, Muzeul Etnografic din Sânpaul a apărut în urmă cu aproximativ 2 ani, după ce elevii de la Școala Ioan Alexandru din Sânpaul (Club Minions Sânpaul), sprijiniți de Augustin Merdan, învățător și curator al muzeului, și-au susținut inițiativa în cadrul unei ședințe de consiliu local, solicitând un spațiu pentru a expune toate lucrurile pe care le-au adunat la orele de istorie în clasa lor. Astăzi, Muzeul Etnografic din Sânpaul este încă în dezvoltare, putând fi vizitat de acum printr-o programare pe pagina de Facebook recent creată, care-i poartă numele.

Mesaj pentru comunitatea din Sânpaul:
Copiii, tinerii și adulții care vor să ne treacă pragul și care au acasă un obiect care și-ar putea găsi locul în muzeu, sunt încrajați să-l ia cu ei și să-l doneze muzeului.

Despre muzeu puteți afla povestea într-un articol publicat aici, Muzeul comunității din Sânpaul – o poveste despre oameni care adună sau pe pagina de Facebook Muzeul Etnografic din Sânpaul.

Foto: arhiva Go Free

Intrarea la muzeu și turul ghidat sunt gratuite. Pentru cei care vin din afara comunei, recomandăm și vizita la Biserica de lemn Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânpaul, construită în anul 1722.

Foto: arhiva Go Free (biserica de lemn se află la aprox 15 min distanță de mers pe jos, de Căminul Cultural

Informații despre transport. Dacă intenționezi să călătorești de la Cluj-Napoca spre Sânpaul, pe autogări.ro găsești orarul microbuzelor care pleacă spre Sânpaul (direcția Zalău) și de la Sânpaul spre Cluj-Napoca. Microbusul oprește în dreptul Primăriei din Sânpaul dacă îi faci semn (care este localizată la aproximativ 7 min de mers pe jos de Căminul Cultural din Sânpaul, unde este localizat și muzeul). Prețul unui bilet este de 8 lei, iar călătoria durează aproximativ 25 de minute.

Atenție: Autobuzul de la ora 8:30 nu circulă în weekend. Vă recomandăm să verificați informația online sau telefonic la compania de transport.

Leave a Reply