Vizitează expoziția foto “Muzeul comunității din Sânpaul” până pe 28 februarie [Video]

Posted on February 24, 2020 by

share on facebook   

Expoziția de Fotografie: “Muzeul Comunității din Sânpaul” spune clujenilor povestea unui loc creat prin contribuțiile tinerilor și adulților din comuna Sânpaul. La 25 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, în Căminul Cultural din Sânpaul, Muzeul Etnografic din Sânpaul a apărut în urmă cu aproximativ 2 ani, după ce elevii de la Școala Ioan Alexandru din Sânpaul, sprijiniți de Augustin Merdan, învățător și curator al muzeului, și-au susținut inițiativa în cadrul unei ședințe de consiliu local, solicitând un spațiu pentru a expune toate lucrurile pe care le-au adunat la orele de istorie în clasa lor. Astăzi, Muzeul Etnografic din Sânpaul este încă în dezvoltare, putând fi vizitat de acum printr-o programare pe pagina de Facebook recent creată, care-i poartă numele.

În perioada 21-28 februarie, fotografiile sunt expuse la Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, expoziția putând fi vizitată gratuit în programul bibliotecii, de luni până vineri, în orarul 8-20. Pe lângă fotografiile realizate de voluntari implicați în inițiativa “Sânpaul-un sat pentru tineri”, veți putea interacționa cu o serie de materiale pregătite pentru vizitatori (scanând QR code-ul).

Muzeul comunității este o inițiativă cetățenească care și-a propus să păstreze și să dea mai departe o parte din istoria autentică a satului, căutând totodată calea spre tinerii și adulții care vor să-i treacă pragul. Această expoziție a fost creată cu intenția de a-l aduce mai aproape de clujeni și de a vă trezi curiozitatea pentru a descoperi mai multe vizitându-l sau urmărindu-i activitatea online.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 21 februarie. Câteva fotografii și un mesaj video transmis de Augustin Merdan cu această ocazie:

Fotografiile expuse au fost realizate în cadrul activităților practice din proiectul “Sânpaul-un sat pentru tineri” implementat de un grup de voluntari Go Free și tineri din satele din comuna Sânpaul, susținuți de Asociația Go Free și Corpul European de Solidaritate. După luni de organizare comunitară în cadrul programului European Youth Village, în care am identificat nevoi ale tinerilor și ale comunității din Sânpaul, am dezvoltat această nouă inițiativă prin care ne-am propus, printre altele, să facem cunoscut Muzeul Etnografic din Sânpaul, atât la nivel local cât și regional, să-l dezvoltăm împreună cu membrii comunității și să-i creștem funcționalitatea.

Video realizat de: Cristian Moldovan

Fotografii de la vernisaj: Georgiana Jucan, Cristian Moldovan


Leave a Reply