More Love Less Hate – IDAHOT 2017

Posted on May 15, 2017 by

share on facebook   

Pe 17 mai, de Ziua Internațională împotriva Homofobie, Transfobiei și Bifobiei, discutăm despre afisdiscursul instigator la ură în spațiul public și despre nevoia  mobilizării și solidarizării în vederea monitorizării și combaterii discursului homofob, online și offline, în contextul unei Românii ai cărei reprezentanți politici, dar și formatori de opinie și personalități publice stigmatizează deseori comunitatea LGBT+ prin discursul și mesajele pe care le transmit în societate.

Atelierul “Fără ură în spațiul public” este facilitat de Andra Camelia Cordoș, fondatorul “GO FREE- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile”, activist pentru drepturile omului și membru al Comitetului Național Coordonator al Campaniei No Hate Speech din România, și va avea loc la ora 19:00, la Fabrica de Pensule, strada Henri Barbusse 59-61, sala RAP. Pentru o mai bună organizare vă rugăm să confirmați participarea prin completarea formularului aici.

În ultimii ani, Andra și echipa Go Free au monitorizat și și-au menținut o poziție fermă în spațiul public în ceea ce privește dezaprobarea discursurilor rasiste, homofobe, misogine, denigratoare, etc., folosind o serie de instrumente precum: jurnalism comunitar, proteste, campanii de conștientizare, ateliere de formare, comunicate de presă, moderarea comentariilor, instrumente digitale, presiune publică etc.  De asemenea, Andra a coordonat în perioada 2015-2016 proiectul “Jurnaliști Comunitari pentru Solidaritate Socială: StReEt”, desemnat Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Activism Civic și Drepturile Omului la Gala Națională a Voluntarilor 2016. Activitatea echipei Go Free de combatere a discursului instigator la ură și promovare a respectului pentru diversitate a primit recunoaștere și prin două premii No Hate în 2016, la Gala Națională a Tineretului și Gala Națională a Voluntarilor.

De la ora 20:00 va fi proiectat documentarul „MAJOR!”, în regia lui Annalise Ophelian. MAJOR! documentează viața și campaniile activistei Miss Major Griffin-Gracy și creează o narațiune vibrantă despre curajul, rezistența și lupta comunității LGBT pentru justiție și egalitate socială. Documentarul a fost proiectat la peste 60 de festivaluri din întreaga lume și este câștigătorul a nu mai puțin de 19 premii la secțiunea „Cel mai bun documentar”.

Evenimentul este organizat de către Festivalul Internațional de Film Serile Filmului Gay și GO FREE- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Participarea la eveniment este gratuită.

#LoveIsLove  #IDAHOT

Leave a Reply