Conectați la forumul pentru o guvernare responsabilă

Posted on April 8, 2016 by

share on facebook   

Pentru a ne antrena mușchii de watchdog ai jurnaliștilor comunitari contributori la o (mai) justă guvernare, ieri am forum2fost să învățăm din experiența Centrului pentru Politici Publice-CENPO, a invitaților și partenerilor săi la Forumul pentru o guvernare responsabilă .
Analiza rapoartelor de activitate ale consilierilor județeni în perioada 2012-2014 ne spune că auto-responsabilizarea aleșilor locali și raportarea calitativă către comunitate a activității acestora rămâne un gest de curaj rar întâlnit în România. Mai multe informații sunt disponibile în aici.
#DontBeAfraidToWatchdog

Am plecat de la Forum mai conectați la acțiunile din comunitate iar marți avem o nouă întâlnire cu #transparențabugetară mai prietenoasă pentru clujeni în aceste zile prin contribuția Centrului de Resurse Juridice (CRJ), Funky Citizens, Fundaţia Alături de Voi Iaşi şi a grupului de iniţiativă civică de la Facultatea de Ştiinţe Politice. Campania a ajuns și pe străzile Clujului unde va rămâne până duminică și își propune să informeze cetățenii cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii din bugetul local.

Alte resurse utile: Transparență și integritate în gestionarea bugetelor locale.

Credits foto: Andreforum4ea Firăstrăeru

Material realizat ca parte practică a proiectului StReEt (#JurnalismPentruComunitate, #StReEtisON), finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondul ONG în România, implementat de Asociația Go Free în parteneriat cu Asociația Studenților Romi Romano Suno, Buzz News și România Pozitivă. Acest conţinut nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Leave a Reply