Expoziție Photovoice: “Povești nerostite.Memoria comunității”

Posted on May 20, 2013 by

share on facebook   

“În închisorile comuniste, deținuții închiși fără să știe pentru ce erau acuzați purtau uniforma dungată săptămâni întregi fără dreptul la un duș. Brățările grele de metal erau obligatorii. Acum poți face cinci dușuri pe zi, poți să porți haine în dungi, dar tu alegi culorile și modelele. Brățările sunt accesorii din lemn, argint sau aur. Înțelege că cel mai important nu e cum te îmbraci. Important este cum te porți.”

Voluntarii Asociației Go Free te așteaptă la Săptămâna Europeană a Tineretului pentru a-ți transmite povestea din spatele fotografiilor ce vor fi expuse în stradă, însoțite de texte precum cel de mai sus.

Toate fotografiile au fost realizate la Sigehtu Marmației în cadrul proiectului Jurnalism Creativ pentru Democrație, organizat de Asociația Go Free și finanțat prin programul Tineret în Acțiune .

Și pentru că avem multe de spus și sperăm să te convingem că poveștile noastre merită ascultate și transmise mai departe, te invităm să urmărești acest scurt metraj inspirat din fapte reale pe care noi l-am realizat la Sighetu Marmației, și care preia din destinul unui deținut – Adrian – închis în locul care azi a devenit Memorial al Victimelor Comunismului și al Rezistenței:

Adresa: Cluj-Napoca, Piata Muzeului
Organizator: Asociatia Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile

Comments are closed.