Mario Vargas Llosa și Cluj-Napoca

Posted on April 27, 2013 by

share on facebook   

Cluj-Napoca începe încet-încet să își „revendice” statutul de viitoare capitală europeană a tineretului. Pe data de 19 mai 2013, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național „Lucian Blaga”, în Sala mare de spectacole, va avea loc premierea piesei de teatru „O mie și una de nopți”. Aceasta este o adaptare realizată de către autorul Mario Vargas Llosa, premiat cu Nobel pentru literatură în anul 2010. Regia este realizată de către Andreea Iacob, în distribuție se află actorii Ramona Dumitrean și Matei Rotaru, iar mixajul de sunet și video este realizat de echipa „Fox in the Box”: József Iszlai (sound design) şi Melinda Kádár, Zsolt Hátszegi, András Ferenczy (video design şi video mix). Traducerea piesei a fost realizată de Luminița Voina-Răuț.

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Asociația SHIFT – Transilvania Art Group.

De asemenea, pe data de 20 mai 2013, autorul va primi din partea Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, la inițiativa Facultății de Litere, titlul de Doctor Honoris Causa.

Pentru ca cei interesați să poată afla mai multe informații despre opera lui Mario Vargas Llosa, în data de 21 mai 2013 va fi organizată o sesiune de discuții libere ce va fi moderată de cunoscutul filosof, interpret și scriitor român, Gabriel Liiceanu. În cadrul acestor discuții, cei prezenți vor putea pune întrebări libere și vor primi autografe.

 

Sursă articol: www.mediafax.ro

Sursă foto: www.nobelprize.org

Pagina de facebook a Teatrului Național Cluj-Napoca

Comments are closed.