Povești de weekend la Cluj

Posted on March 20, 2013 by

share on facebook   

În zilele de sâmbătă şi duminică (23 şi 24 martie), Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează prima ediție a Festivalului de Poveşti la Cluj. Sub sloganul “Hai să-ți povestesc ceva!”, evenimentul dorește să celebreze Ziua Mondială a Poveștilor 2013 prin reprezentaţii atractive, ateliere și expoziții pentru familii și copii cu vârsta între 5 și 16 ani.

Reunind artiști cunoscuți, companii de teatru, interpreți internaționali cu experiență de povestitor, precum și muzicieni și artiști de circ, ilustratori și artiști de benzi desenate, Festivalul Poveștilor din Transilvania 2013 are scopul de a declanșa un interes tot mai mare în acest domeniu, pornind de la generațiile mai tinere și de a dezvolta o rețea de povestitori locali în Transilvania.

Lista participanţilor include performeri internaţionali din domeniu, incluzându-l pe Ben Haggarty, povestitor din Marea Britanie, cunoscut pentru reprezentaţiile sale jucăuşe inspirate din poveşti fantastice, povestiri populare, mituri şi epopei.

Gottfrid van Eck, un povestitor experimentat olandez şi cântăreţ profesionist la clarinet, va participa de asemenea la festival.

Păpuşarii de la Teatrul Puck, studenţii de Facultăţii de Teatru şi Televiziune ai Universităţii Babeş-Bolyai şi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” vor oferi o serie de reprezentaţii şi workshopuri. Printre ateliere se numără cel dedicat tăieturilor de hârtie, de teatru, de realizare a cărților ilustrate și altele.

Accesul la eveniment este gratuit, dar sunt binevenite donaţiile, care îi vor ajuta pe organizatori să acopere o parte din costurile de organizare (donaţie recomandată: 5 lei, copii; 10 lei, adulţi).

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesați  Program Festivalul Povestilor.

 

 

Comments are closed.