Tărâmul magic al poveștii

Posted on February 25, 2013 by

share on facebook   

Marți, 26 februarie, ora 18:30 va avea loc o nouă ediţie a Clubului de Lectură, în ceainăria Librăriei Cărtureşti. Subiectul acestei ediții este puțin mai amplu, fiind vorba despre cărţi ce au fost ecranizate.

Filmul va fi vizionat înainte de citirea cărții, după care acesta s-a ecranizat. Ecranizarea, cunoscută și ca Adaptarea cinematografică este prelucrarea unei opere literare epice sau dramatice în a rezulta un scenariu care să permită transpunerea lui în film. O condiție esențială a acestei adaptări este aceea ca scenariul să respecte intențiile autorului operei inițiale, care să fie exprimate prin mijloacele specifice cinematografice.

Toate aceste curiozități vor fi discutate la un ceai și o porție de biscuiți, iar iubitorii de film și nu numai, care doresc să aducă cartea citită şi ecranizată, selectând din ea un paragraf scurt, favorit și care merită dezbătut.

Invitaţiile se solicită la adresa de e-mail andreea.buza@gmail.com. Prețul unei invitaţii este de 5 RON, şi va fi achitată la intrare în seara întrunirii. Suma adunată se va transforma într-un voucher, oferit cititorului care a impresionat cel mai mult participanţii prin prezentarea cărţii alese. De asemenea acest voucher va putea fi folosit pentru a achiziţiona orice carte sau produs din librăriile Cărtureşti.

Din ediţia precedentǎ cititorii recomandǎ: Fundaţia (Isaac Asimov), Shantaram (Gregory David Roberts), Atlas shrugged (Ayn Rand) sau Dune series (Frank Herbert).

Pentru înscrieri accesați acest link:

https://docs.google.com/forms/d/1LyDzx14mAZ64b8yLxV8UWS0ZQY_PmOVN6uxwa5Vdpns/viewform

 

Sursa foto: www.evenimenteincluj.ro

Comments are closed.