Un colț de Brazilia în Cluj-Napoca

Posted on February 21, 2013 by

share on facebook   

Studenții din cadrul Universității Babeș Bolyai pot afirma că în ultima vreme se bucură de o multitudine de noi oportunități. Tot mai multe centre culturale își deschid „porțile” în fața lor.

Astfel, Centrul Cultural Brazilian „Casa do Brasil”, în colaborare cu Biblioteca de Studii Latino-America pun la dispoziție materiale ce privesc domeniul relațiilor internaționale și ale științelor juridice, în economie și literatură. Acestea sunt destinate atât studenților, cât și altor categorii de public interesate de domeniu.

De asemenea, începând cu luna martie vor avea loc diverse activități. Cei neinițiați sau cei ce vor să afle mai multe pot lua cursuri de limba portugheză pentru intermediari sau începători. Cei interesați mai degrabă de componenta culturală a Braziliei pot urma cursuri de cultură și civilizație braziliană sau pot lua parte la prelegerile și colocviile pe teme de cultură braziliană. De asemenea, cei interesați pot participa la serile de lectură, ce vor fi în parteneriat cu Biblioteca Portugheză a Facultății de Litere.

Iar ca totul să nu pară extrem de anost și instituționalizat, se vor organiza și anumite petreceri și seri tematice care să inducă parfumul brazilian în viața de zi cu zi.

Pentru a completa acest tablou cultural, „Casa do Brasil” îi invită pe doritori să devină voluntari, să se implice în realizarea evenimentelor, dar și să vină cu propriile idei de evenimente.

Mai multe detalii despre înscriere pe http://centre.ubbcluj.ro/casadobrasil/

Sursă foto: travel.nationalgeographic.com

Comments are closed.