”Les Misérables” în curând în cinematografele din România

Posted on January 21, 2013 by

share on facebook   

Regizor:

Tom Hooper

Scenaristi:

William Nicholson

James Fenton

Jean-Marc Natel

Genul:

Dragoste / Muzical / Drama

Durata:

157 minute

Cel mai longeviv muzical din toate timpurile va avea premiera în România pe 25 ianuarie 2013, când spectatorii români vor avea ocazia să trăiască o experienţă cinematografică unică alături de o constelaţie de staruri care vor interpreta unele din cele mai îndrăgite şi mai cunoscute melodii din lume precum “I Dreamed a Dream,” “Bring Him Home,” “One Day More” şi “On My Own.”

În Cluj-Napoca, filmul va rula la Cinema City, de la ora 19:45.

Adaptare a romanului Mizerabilii (franceză: Les Misérables) de Victor Hugo, filmul e o poveste despre onoare, dragoste și obsesie, care se desfășoara în Franța, pe fundalul dramatic al secolului XIX-lea. Jean Valjean este condamnat la ani grei de ocna pentru furtul unei bucăti de pâine și, când reușește să evadeze, e nevoit să se ascundă de necruțătorul inspector Javert. Totuși, în ciuda suferințelor îndurate pe nedrept, Jean Valjean nu se lasă copleșit de ură și are tăria de a deveni un om cu adevărat bun.

Castigatorul Oscarului din 2011 pentru Discursul regelui, Tom Hooper pregătește un musical de zile mari cu o distribuție impresionantă. Mizerabilii – dramă musical produsă de Working Title Films și Universal Studio va urmări firul epic al evenimentelor din romanul lui Victor Hugo: fostul ocnaș Jean Valjean (Hugh Jackman) condamnat la închisoare pentru că a furat o pâine evadează și își construiește o viață consumată de fugă de inspectorul Javert (Russell Crowe) obsedat de capturarea sa. Cei doi se vor confrunta în timpul revoluției din Paris în 1832.

Mizerabilii este considerat drept una dintre capodoperele umanității, precum și o adevărată frescă socială.

Merită vizionat!

 

Sursa foto și info: www.cinemagia.ro

 

 

Comments are closed.