Cele mai frumoase statii de metrou din lume

Posted on January 3, 2013 by

share on facebook   

Moscova, 30 Decembrie înca 2012. A fost ziua în care am spus că ar fi păcat să nu fotografiez cele mai frumoase stații de metrou din lume. Timp de 3 saptămâni am stat și am analizat situația pentru că știam că într-un oraș atât de aglomerat și stațiile de metrou  sunt la fel, în special iarna.

Duminică noapte stațiile de metrou arată ca niște muzee în curs de închidere.

Mi-am luat harta, camera, trepiedul, bateriile și cardurile și am pornit spre drum. Experiența a fost uluitoare, polițiștii îndrebându-mă adesea ce fac și încercând să-mi spună că este interzis să fotografiezi în mod profesional, “cu trepied și aparat mare”. Eu le răspundeam zâmbitor “Не понимаю” (nu inteleg ) sau “Я не говорю па русский” (eu nu vorbesc rusa). La una din stațiile de metrou, o tanti-n costum oficial venea încrezătoare spre mine, bolborosește ceva în rusă iar eu îi răspund frumos că nu pricep ce zice. După mai puțin de 10 secunde, tipa scoate smarphone-ul din buzunar și apelează la celebrul Google Translate și mă întreabă “are you professional shooter?”. Normal că nu, i-am răspuns eu în timp ce aparatul contoriza secundele pentru a declanșa.

Pornit de la ora 19 am așteptat să apuc orele 23 pentru a prinde momentul oportun să-mi montez trepiedul pe mijloc și să trag, cum ar spune un stimat prieten de-al meu.

O zi de muncă dar și rezultatele sunt pe măsură!

Comments are closed.