Lansarea volumului ”Islamul văzut și trăit de Călin Felezeu”

Posted on November 12, 2012 by

share on facebook   

Mâine, 13 noiembrie 2012, de la ora 17:00, la Librăria Book Corner va avea loc o discuţie despre Islam, alături de Călin Felezeu, Marius Benţa şi Diana Suciu. Cu această ocazie se va lansa volumul Islamul văzut şi trăit de Călin Felezeu, primul din colecţia Seria 10 a editurii Bybliotek.

O diversitate de aspecte economice, politice, istorice, culturale sunt aduse la cunoştinţa publicului printr-o discuţie aprofundată despre civilizaţia Islamului, într-un dialog iniţiat de jurnalistul Marius BENŢA cu un reputat specialist în acest domeniu, prof.univ.dr. Călin FELEZEU.

Si acum să reamintim și câteva date despre autori:

Călin Felezeu este profesor universitar doctor al Universității Babeș-Bolyai, Decan al Facultății de Psihologie și Stiințele Educației (Universitatea Babeș-Bolyai), Vicepreședinte al Asociației Profesorilor de istorie din România (APIR) și Președintele Consiliului Științific al Institutului de Turcologie și Studii Central Asiatice. Doctor în Istorie universală, Istoria Imperiului Otoman, a ocupat, în perioada 2005-2007, funcția de Director Adjunct al Institutului Cultural Român Dimitrie Cantemir din Istanbul. Ca autor, a publicat 11 cărți și 50 de articole științifice.

Marius Benţa (n. in 1971 la Cluj) este jurnalist (a lucrat la Pro FM, BBC, Radio Guerrilla, Radio Cluj, Axa TV si NCN TV) şi scriitor bilingv (în română şi engleză): a scris proză scurtă, teatru, eseuri şi scenarii de film de scurt-metraj. A studiat sociologia la Cluj şi laCork (Irlanda) cu o teză despre fenomenologia lui Alfred Schutz. În afară de volumul său de debut (editura Bybliotek 2010), a colaborat la publicaţii precum Echinox, Vatra, Versal, Absolute Write, Fly In The Head, Local Minds, precum şi la volume colective ori reviste de specialitate.

În 2010, două dintre piesele sale au fost puse în scenă la Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj, Studioul Euphorion, în cadrul programului “Tineri creatori” susţinut de regizorul Mihai Măniuţiu. Regia a fost semnată de Dorin Boca, în cazul spectacolului “Bate cineva”, respectiv László Olivér, în cazul spectacolului “Asasinarea Marchizului de Sade”.

Așa dacă te interesează această discuție, nu ezita și vino mâine la Librăria Book Corner pentru a te convinge că merită!

 

Sursa foto și info: www.evenimenteincluj.ro

Comments are closed.