Anim’est în Cluj Napoca – Creepy Animation Night

Posted on October 28, 2012 by

share on facebook   

Titlul acestei seri poate induce mulți oameni în eroare. Dacă te duci acolo așteptând să vezi o mulțime de filme de groază, ei bine, așteptările îți vor fi înșelate. Cu toate că unele dintre filme ar fi putut fi încadrate în acest gen, majoritatea erau doar bizare. Elementul central în aceste animații? Tot felul de creaturi ciudate(sirene, oameni din lemn, fotografii care prind viață) și idei ciudate(un bun exemplu aici este filmul Lazarov unde câțiva ruși dau „viață” unui pui pregătit pentru cuptor prin intermediul curentului electric).

Ce a frapat fața de restul zilei? Cu toate că era trecut bine de 21:00, oamenii nu conteneau să intre. Sala s-a umplut până la refuz. Cu o întârziere de 15 minute(sau sfertul academic) festivalul începe. După primul film, care era o animație  a unor femei ce se masturbau, înțeleg de ce filmele sunt interzise celor sub 12 ani. Media vârstei în acea seară? Aproximativ 19 ani.

După o oră primim o mică pauză. Majoritatea oamenilor au ieșit la țigară. În mare, din discuțiile lor reiese că apreciază ceea ce se întâmplă pe ecran. Desigur există și câțiva nemulțumiți care aleg să continue seara în ceva băruleț din centru.

Cele 22 de animații au reușit să rețină publicul amator de bizarerii în scaune până spre miezul nopții, iar în afara de pauzele de 5 minute între primul și al doilea calup de animații și între al doilea și al treilea calup, doar aplauzele celor din sală mai întrerupeau din când în când atmosfera.

Comments are closed.