4Faust &The Brainwashing Machines

Posted on July 3, 2012 by

share on facebook   

Compania PASAJ, un laborator de spectacole experimentale la granița dintre dans, teatru, muzică contemporană, arte vizuale, vă invită să luați parte la premiera spectacolului de debut 4Faust & The Brainwashing Machines, din data de 12 iulie 2012, ora 19.00, în Sala Studio a Fabricii de Pensule.

Anterior premierei vor avea loc 5 repetiții cu publicul, urmate de discuții pe tema abordată de spectacol, ce vor avea loc in 3, 5, 7, 9, 11 iulie 2012, ora 19.00, în Sala Studio a Fabricii de Pensule.

Conceptul spectacolului pornește de la o realitate socială a izolării omului contemporan din ce în ce mai mult din realitate în virtual, în hiperrealitate. Câteva dintre întrebările esențiale pe care creatorii încearcă să le răspundă prin intermediul spectacolului sunt: De ce se mută omul contemporan din ce în ce mai mult din realitate în virtual, în hiperrealitate, de ce locuim din ce în ce mai mult în televizor sau în computer? Ce se întâmplă cu corpul unui subiect expus continuu fluxului de mesaje mediatice? Devine repetitiv, împrumută gesturi care nu-i sunt proprii, ce ritm, ce muzică are mișcarea sau nemișcarea unui asemenea corp? Spectacolul se folosește de instrumentele specifice artelor spectacolului pentru a atrage un semnal de alarmă în ceea ce privește pericolele consumului excesiv de virtualitate.

Regie | Concept instalație: Adriana Chiruță
Distribuția| Faust: Agota Szekely, Timea Kovács, Cristina Secăreanu, Csongor Köllő
Mephisto: Balázs Bodolai
Compozitor | Ovidiu Iloc
Artist vizual | Mihai Pataki
Scenografie | Adriana Chiruță, Árpád Debreczeni
Producător: Asociația Art-Hoc

Spectacolul 4FAUST & The Brainwashing Machines este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Alături de Editura ArtSpect și Centrul Internațional pentru Artele Spectacolului ARTHOC, Compania PASAJ este al treilea departament al Asociației Art-Hoc.
Parteneri: Fabrica de Pensule, Centrul Judeţean De Resurse Şi Asistenţă Educaţională Cluj
Partener media: Zile & Nopți

Pentru mai multe informații și rezervări:
office@arthoc.ro, 0742 86 29 21 (Ștefania Robu)
www.arthoc.ro/pasaj
facebook.com/4faust
Sala Studio, Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61, Cluj-Napoca

Comments are closed.