ConfeTIFF cu Claude Lelouch

Posted on June 6, 2012 by

share on facebook   

Trezit de la 6 din lipsă de somn și probabil cu o poftă de a gusta aerul proaspăt de dimineață, m-am hotărât să-mi îndrept atenția către Conferința de presă de la ora 10.30 organizată de TIFF.

Acolo am avut plăcerea să-l întâlnesc pe Claude Lelouch (n. 30 Oct 1937), un regizor francez care a luat numeroase premii printre care și două Oscar-uri. Și-a început cariera în 1960 cu filmul „Le Propre de l’homme” pe care l-a filmat în Rusia. “Pentru a ajunge acolo, m-am înscris într-un partid fiind singura cale de a-mi îndeplini visul și de a putea filma”, a spus regizorul. “A trebuit să-mi demontez camera în bucăți cât mai mici și să le ascund sub o pelerină de ploaie și pe lângă asta, trebuia sa tușesc din două în două minute pentru că scotea niște sunete îngrozitoare”, adaugă acesta. Prin multitudinea de întrebări pe care publicul i-a adresat-o, Lelouch și-a conturat răspunsul general: “Camera de filmat este actorul invizibil și totuși cel mai important dintre ei. Îmi pare rău că nu am avut tehnica din prezent, pentru că mi-ar fi ușurat cu mult munca, dar astăzi dacă stai să te gândești, sunt șapte milioane de oameni pe planeta asta care, amatori sau nu, fac filme…” iar la întrebarea de ce a ajuns în România, Lelouch a răspuns fără nici un pic de teamă “pentru că mi s-a spus că e mai ieftin”.

Lelouch a venit alături de Ozana Oancea (International Relations Manager) care a avut rolul de traducător, regizorul vorbind în limba franceză.

Mai jos aveți câteva imagini de la conferința de presă de la ora 10.30 care a avut loc la Bastionul Croitorilor.

Comments are closed.