Ține pasul cu TIFF-ul!

Posted on June 5, 2012 by

share on facebook   

Niciodată Clujul nu e mai frumos ca în zilele însorite în care alergi de la un cinematograf la altul, cu AperiTIFF-ul în mână și vreo doi-trei prieteni veniți din alte orașe alături. Repetăm maratonul în fiecare an – de la Victoria la Arta, repede la Florin Piersic, iar seara, într-un cadru mai intim facem un popas la Centrul Cultural Fracez; dacă vremea ține cu noi ne oprim în Piața Unirii, înfășurați într-o “păturică TIFF” și cu  bere în mână.

În funcție de cât de mult ne solicită emoțional filmele facem câte-o oprire la o limonadă cu zmeură – ne-am dat seama că uneori avem nevoie de pauze pentru debriefing în care efectiv stăm și procesăm toată informația și ne “ventilăm” gândurile. Anul acesta am văzut niște filme atât de bune, care s-au lipit de noi atât de tare încât simțeam că trăim acțiunea pas cu pas alături de actori. Finalurile te lasă mai mereu pe gânduri așa că tragem pe dreapta pentru a dezbate subiectele controversate.

Pentru mâine planul include, pe lângă filme, și prezența la vernisajul celor două expoziții – Chris Baker – A. I., ce reuneşte 48 de desene, majoritatea inedite, ale designerului Chris Baker, parte din conceptul grafic comandat de Stanley Kubrick pentru filmul Inteligenţă artificială, va fi deschisă la Piano Cazola Gallery (str. Virgil Fulicea, nr. 3), la 18.00. „Spaţii imaginate” – expoziţia de scenografie Helmut Stürmer va fi vernisată la ora 19.30, la TIFF Art (Muzeul de Artă Cluj) și va fi deschisă publicului până pe 6 iulie. O retrospectivă ce marchează peste 40 de ani de carieră artistică a scenografului Helmut Stürmer, expoziția cuprinde decoruri de la Teatrele Naţionale din Bucureşti şi Sibiu, machete de film, obiecte din recuzitele filmelor Nunta de piatră (r. Mircea Veroiu/Dan Piţa), Tănase Scatiu (r. Dan Piţa) şi Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete), alături de fotografiile realizate de Mihaela Marin în timpul filmărilor pentru Undeva la Palilula.

Nu mai stați în casă, TIFFuiți! 🙂

 

Comments are closed.