Expoziția “Mâinile scriitorilor” de Hannah Assouline la Cărturești

Posted on May 3, 2012 by

share on facebook   

Cu ajutorul Institutului Francez, în această perioadă librăria Cărturești din Cluj-Napoca găzduiește o expoziție fotografică ce nu poate fi ratată, intitulată „Mâinile scriitorilor”.

Fotografa Hannah Assouline a debutat la “Nouvelles Littéraires” și de-a lungul timpului și-a expus lucrările la Paris, Berlin, München, Innsbruck, etc. După ce într-un proiect precedent a fotografiat mâinile muncitorilor, de câțiva ani ea și-a concentrat munca în imortalizarea mâinilor scriitorilor. De ce mâinile? Artista însăși dă explicația: “(mâna) este cea care ne permite să cuprindem lumea, ca și când am prinde o unealtă; ea este, de asemenea, mâna care se reculege. Despre mână se poate spune într-adevăr că se reculege înainte de a începe lucrul, apucând stiloul sau lovind tastele mașinii de scris cu degetele. Mâna gândește, pe când figura exprimă o tensiune, o stare trecătoare, pe care mâna încearcă să și-o însușească.”

Printre scriitorii francofoni pe care Hannah Assouline i-a fotografiat se numără Jacques Derrida, Jean Baudrillard, Claude Lévi-Strauss, Philippe Sollers și mulți alții. Expoziția se poate vedea până pe 14 mai la Cărturești, un spațiu în care fotografia completează în mod ideal atmosfera creată de cărți și ceai.
Sursa foto: www.flipflop.ro

Comments are closed.