Cluj Effect – Imagine.Live.Inspire!

Posted on April 19, 2012 by

share on facebook   

Începând cu data de 23 aprilie va începe unul dintre cele mai importante proiecte ale organizaţiei de tineret AIESEC Cluj-Napoca , “Cluj Effect”. Această iniţiativă îşi propune să promoveze oraşul Cluj-Napoca. Pe parcursul a celor şase săptămâni se vor aborda teme precum: arhitectura, tradiţiile, viaţa studenţească, evenimente din Cluj, mentalităţi şi stereotipuri şi mixul cultural.

Prima săptămână din proiect, 23-29 aprilie, este destinată Arhitecturii clujene. Activităţile din această săptămână vor fi un tur architectural al Clujului care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, un treasure hunt care va testa cunoştinţele acumulate şi expoziţia fotografică găzduită de Zorki Photo Café, care va cuprinde cele mai reuşite fotografii din timpul săptămânii. De asemenea, se va organiza un concurs care se va desfăşura pe toată perioada proiectului , cu tema “How do you see yourself as a Romanian”.

Câştigătorii vor fi desemnaţi în data de 20 mai şi vor primi premii din partea organizatorilor.

În perioada 30 aprilie-6 mai, se va desfăşura săptămâna destinată Tradiţiilor din Cluj-Napoca. Activităţile principale vor consta în cursuri interculturale , o zi la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca şi o seară tradiţională pentru tinerii internaţionali veniţi în cadrul proiectului. În data de 5 mai va avea loc expoziţia fotografică în Uptown Café , care va prezenta cele mai artistice fotografii . Pentru toţi iubitorii de muzică folk, în data de 6 mai se va organiza un concert folk cu intrare gratis. Invitaţii vor fi Emeric Imre , Magda Puşkaş şi alţi artişti care au dat farmec acestui oraş prin creaţiile lor.

A treia săptămână de proiect va aduce în prim plan Viaţa Studenţească a Clujului. Printre activităţile în curs de desfăşurare se vor număra cursuri interculturale, voluntariat în alte organizaţii non-guvernamentale şi participarea la un proiect naţional “Let’s do it Romania!”. În această săptămână, tinerii internaţionali vor petrece o zi cu un student pentru a surprinde prin fotografii o zi din viaţa cotidiană a acestora. În data de 13 mai va avea loc la Bastionul Croitorilor , expoziţia fotografică în cadrul căreia se vor prezenta fotografii din cadrul săptămânii anterioare.

Următoarele trei săptămâni vor aborda teme precum Mentalităţi şi stereotipuri, Evenimentele din Cluj şi Mixul Cultural.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina lor de FB: www.facebook.com/ClujEffect sau pe pagina de wix: www.wix.com/clujeffect/2012.

Sună foarte interesant!

sursa info&foto: www.evenimenteincluj.ro

Comments are closed.