Festival de Cântece, Jocuri, Obiceiuri și Meșteșuguri Tradiționale pentru Copii și Tineret – Cluj-Napoca

Posted on April 1, 2012 by

share on facebook   

În perioada 3-4 aprilie 2012, în cadrul Casei de Cultura a Studenților(CCS) v-a avea loc primul Festival de Cântece, Jocuri, Obiceiuri și Meșteșuguri Tradiționale pentru Copii și Tineret. Acest eveniment are „menirea” de a prezenta și de a promova activități ce țin de domeniul culturii tradiționale ce sunt desfășurate de către elevii din școlile clujene(mun. Cluj-Napoca, dar și împrejurimile).

În festival vor fi înglobate 3 secțiuni.

  • Prima secțiune este „închinată” unui simpozion pe tema „Modalități de transmitere a culturii tradiționale prin proiecte educative derulate în cadrul școlilor”. Simpozionul se va desfășura în data de 3 aprilie 2012, între orele 10:00 – 12:00. Invitații zilei sunt: domnul Prof. Corneliu Bucur, doamna prof. Daniela Sălăgean, domnul director C.J.C.P.C.T. Cluj, Tiberiu Groza. Evenimentul acesta va avea loc în sala Europa din cadrul CCS.
  • A doua secțiune cuprinde o expoziție și ateliere de artă tradițională, acestea se vor desfășura atât pe 3, cât și pe 4 aprilie 2012, între orele 14:00 – 18:00 în foaierul CCS. Aici, elevi interesați pot afla secretele modelarii în lut, împletiturii, a confecționării mărgelelor, dar și a picturii pe sticlă.
  • A treia secțiune este înțesată cu spectacole de cântece și dansuri tradiționale. Pe parcursul zilelor de 3 și 4 aprilie, vizitatorii pot urmări, între orele 15:00 – 18:00, 42 de ansambluri și formații de muzică și dans tradițional din cadrul ASOCIAȚIEI ȘCOLILOR PĂSTRĂTOARE DE TRADIȚII din Cluj-Napoca, Turda, Huedin, Gilău și altele din împrejurimi.

Dat fiind faptul că intrarea este liberă, cei interesați sunt așteptați cu brațele deschise de către organizatori.

 

 

Sursă articol & foto: www.clon.ro

 

 

Comments are closed.