Le battement d’ailles du papillon

Posted on March 25, 2012 by

share on facebook   

Numit în unele țări „Amelie 2”, filmul „Le battement d’ailles du papillon” prezintă viața în toată splendoarea ei, cu coincidențele mai mult sau mai puțin nefaste care ne pot aduce în unele situații „de impact” pentru viitorul nostru.

Se pleacă de la teoria fluturelui, adică faptul că, în viață, este un determinism „controlat” de o forță superioară nouă, o sumă de cauze și efecte, orice acțiune a noastră cât de simplă putând provoca tot tipul de reacții mai mult sau mai puțin însemnate.

„Povestea” începe cu Irene(Audrey Tautou),  vânzătoare într-un magazin de electrocasnice, și Younes(Faudel), un emigrant algerian care se confruntă cu probleme financiare în încercarea de a-și „alimenta” micuțul restauran din zonele limitrofe ale Parisului zilelor noastre. Încă din primele episoade, ni se face o incursiune în viața plină de superstiții hazardate. În metrou, o femeie îi citește Irenei horoscopul care îi promite „dragostea vieții ei”. Nu doar episodul cu horoscopul este un element de superstiție, ci și apariția unor biletele de loterie, o țigancă care ăi va citi Irenei în palmă(căreia i se va adresa acid, spunându-i că dacă ar fi știut cu adevărat să citească în palmă, ar fi avut un viitor mult mai bun, știind să prezică ceea ce i se va întâmpla). Spre finalul filmului, se observă pe cer o Lună plină, un alt element de superstiție ; plus faptul că, în final, atât Irene, cât și Younes ajung la spital unde, prinvind luna, dau cap în cap, fac din „Le battement d’ailles du pappilon” o comedie romantică spumoasă.

 

Sursă foto: www.imdb.com

Comments are closed.