Pe locuri, fiţi gata, START sesiune!

Posted on January 24, 2012 by

share on facebook   

Studenţia aduce cu ea, pe lângă doruri în suflet, cărţi cumpărate şi xeroxate, prietenii şi ieşiri cu colegii de la facultate şi…vestita sesiune. Mai este denumită: cea mai cruntă, valoriza(n)tă perioadă din vieţile studenţilor, cea mai importantă etapă, precum afirmă sursele cunoscătoare de…cursurile predate.
Înainte de apropierea cu paşi repezi de sesiune, majoritatea pare pregătită…până în ultima clipă, când sălile de lectură sunt pline: în cămine, în BCU + celelalte biblioteci, împânzite de studenţi vioi, stresaţi, visători. Să nu mai amintim de pomelnicele de la biserică, telefoanele dramatizante date acasă, dorinţe de a renunţa la facultate(chiar dacă mai este atât de puţin de parcurs).
Cei de la buget se ambiţionează să ia note mari, pentru a-şi păstra locul, cei de la taxă sunt stresaţi de termenul limită pentru plata ratei- termen ce poate duce la “absenţa”(nevoită) la examene. Ştim cu toţii stările din timpul sesiunii…şi parcă, de fiecare dată după ce trecem de această perioadă, am lua-o de la capăt…ipotetic vorbind (practic, cei care au sesiunea de restanţe în luna februarie chiar trec, din nou, prin aceleaşi zile vitrege).
Însă, indiferent cât de dificilă pare această perioadă, câte cearcăne şi câtă dependenţă de cafea aduce, e extrem de frumoasă. După ce trece. Când revenim cu picioarele pe pământ, exact când începe primăvara, cum avem noi idei, noi promisiuni şi speranţe…cum ne facem post it-uri şi liste de dorinţe cu “nicio restanţă”pentru la anul.
Sesiunea, stresiunea sau cum mai vreţi să o numiţi…tocmai a trecut de linia de start. Succes!

Comments are closed.