Lansare “Student Cup 2012”

Posted on October 23, 2011 by

share on facebook   

Asociaţia Student Sport România, în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet,  Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, lansează de mâine, 24 octombrie, în premieră pentru ţară, Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3×3 masculin şi feminin, intitulat sugestiv „Student Cup 2012”.

La eveniment au fost prezenţi actori importanţi din domeniile educaţional şi sport:

Doamna Claudia Georgescu – Secretar General al Federaţiei Române a Sportului Şcolar

şi Universitar, din partea Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,

Doamna Carmen Tocală – Preşedinte al Federaţiei Române de Baschet,

Domnii Adrian Socaciu şi Călin Ile – reprezentanţi Student Sport România,

Jucători titraţi din întrecerea divizionară, cu o bogată experienţă în competiţiile de 3X3.

Campionatul Naţional Universitar de Baschet Student Cup 2012 este un proiect care se adresează tuturor studenţilor din România şi care va reuni la startul competiţiei 9.000 de tineri din 23 de centre universitare. Desfăşurat sub deviza „O lume mai bună prin sport”,  evenimentul baschetbalistic îşi propune să devină un punct de referinţă al  mişcării sportive la nivel universitar, stabilind astfel o tradiţie în rândul instituţiilor de învăţământ superior din România. De asemenea, oferă o alternativă de petrecere a timpului într-un climat de competiţie. Studenţii care vor participa la această competiţie vor forma echipe de câte patru jucători (trei pe teren şi o rezervă) şi vor evolua respectând regulamentul FIBA de baschet 3X3.

Proiectul se va derula în perioada 15 noiembrie 2011 – 17 mai 2012 şi va avea trei faze: locală (în cele 23 de centre), zonală (Bacău, Braşov, Oradea, Bucureşti) şi Turneul Final (Bucureşti). Bătălia de sub panouri  va fi încinsă, cu orgolii nemăsurate, în cursa de obţinere a „biletelor” pentru Turneul Final, care va avea loc anul viitor, în luna mai. Pe întreaga perioadă a desfaşurării Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3×3 absenţele studenţilor înscrişi în competiţie vor fi motivate. Arbitrajul se va realiza cu brigăzi compuse din trei oficiali (unul în teren şi doi la masă), la fel ca în cazul competiţiilor majore de baschet 3×3. De-a lungul evenimentului, organizatorii vor oferi diplome, medalii şi, evident, premii substanţiale în valoare de 15.000 de euro. Echipa câştigătoare se va bucura de un stagiu de pregătire în Europa sau America.

Student Cup 2012 este susţinut de nume importante din lumea baschetului. Bogdan Popescu, extremă de forţă BC Timişoara, fost căpitan al naţionalei României, a declarat pentru Student Sport: „Este o iniţiativă foarte interesantă, mai ales că multora dintre studenţi le place baschetul.  Sunt convins că vor fi foarte mulţi participanti şi foarte mulţi oameni din afara fenomenului vor fi atraşi către această competiţie. Baschetul 3X3 este altceva faţă de baschet – reprezintă mai mult plăcerea de a juca. Pot să vă spun că în Statele Unite baschetul este o religie, iar în momentul în care ajungi să evoluezi în Campionatul Universitar toţi ochii sunt aţinti asupra ta. Mai departe urmează NBA-ul sau Europa. Este un nivel foarte puternic şi toată implicarea din jurul fenomenului este inimaginabilă. De aceea îmi şi place foarte mult acest proiect şi dacă va avea continuitate, cu siguranţă va fi o reuşită pentru baschetul românesc.”

Alături de el s-au alăturat proiectului Vlad Moldoveanu – căpitanul Naţionalei Universitare a României, jucător la Benetton Treviso în prezent, fost component al echipei American University din NCAA Patriot League; Claudiu Fometescu – conducător de joc CSM Bucureşti, fost internaţional român şi câştigător al Campionatului Universitar; Virgil Stănescu – pivot BC Mures, Târgu Mureş, fost căpitan al naţionalei României; Mike Jones – extremă CSU Ploieşti; Kyndall Dykes – extremă U-Mobitelco BT Cluj-Napoca; Adrian Bărar – component al trupei Cargo; Gabriela Szabo, Andrei Pavel.

 

Program

 

Fază Locală

Perioadă înscrieri: 24 octombrie – 20 noiembrie

Extragerea grupelor: 21 noiembrie

Afişarea rezultatelor extragerilor: 21 noiembrie

Perioada de desfăşurare:  22 noiembrie – 20 ianuarie

 

Fază Zonală

Centrul Universitar 1: 5 martie – 10 martie

Centrul Universitar 2: 19 martie – 24 martie

Centrul Universitar 3: 2 aprilie – 8 aprilie

Centrul Universitar 4: 1 mai – 6 mai

 

Turneul Final

Bucureşti: 14 mai – 17 mai

 

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica perioada de desfăşurare a etapelor zonale.
Informaţiile vor fi actualizate pe site-ul oficial al competiţiei.

Comments are closed.