Program de leadership pentru tineri juristi romani – Editia a treia, 2012

Posted on October 12, 2011 by

share on facebook   

Termen limita pentru depunerea candidaturilor: 23 octombrie
 
Programul se adreseaza studentilor in ultimul an, masteranzilor, doctoranzilor, si tinerilor absolventi de drept in primii trei ani de cariera si consta dintr-o serie de traininguri de leadership, intalniri cu profesionisti din domeniul juridic si workshopuri, desfasurate atat in Romania, cat si in strainatate.
Dosarul de candidatura trebuie sa fie redactat in limba engleza si sa contina:
–         un CV
–         o scrisoare de motivatie de o pagina
–         un eseu cu titlul „My first 90 days as Romanian Minister of Justice”, care sa raspunda la urmatoarele intrebari: Ce intentionez sa fac? Cine va face parte din echipa mea? Cum imi voi atinge obiectivele?
In urma preselectiei dosarelor si a interviurilor, sunt selectati 20 de tineri pentru a face parte din reteaua Lideri pentru Justitie.
Toate costurile legate de program, cu exceptia transportului in Romania, sunt acoperite de catre organizatori.
 
Pentru mai multe detalii consultati documentul atasat, vizitati pagina www.kas.de/leadership si profilul de Facebook www.facebook.com/leadersforjustice sau contactati-ne la corina.rebegea@kas.de si doru.toma@kas.de.
 
Asteptam candidatura ta!

._,_.___

 

Cum va arata viitorul justitiei din Romania?

 

Programul de leadership pentru tineri juristi romani – Lideri pentru Justitie (Leaders for Justice) a ajuns la a treia editie. 37 de tineri juristi au parcurs pana in prezent activitatile de training, atelierele si simularile privind procesele decizionale din sistemul de justitie si dezbaterile cu profesionisti recunoscuti din domeniu. Ca si in anii trecuti, programul se bucura de sustinerea Ministerului Justitiei, dar si de al altor institutii si organizatii interesate de bunul mers al justitiei din Romania.
Lideri pentru Justitie va pregati si in 2012 un grup de tineri juristi care demonstreaza potential in a deveni viitoarele elite ale justitiei din tara. Avand in vedere transformarile complexe prin care trece justitia romana, educarea si formarea noii generatii de tineri cu viziune si implicare este esentiala. Programul Lideri pentru Justitie le ofera tinerilor juristi tocmai oportunitatea de a intelege importanta abilitatilor manageriale si de leadership, a valorilor si a integritatii, precum si a aplicarii acestora in activitatile lor. Juristii vor contribui astfel la promovarea principiilor statului de drept si instituirea unui sistem de bune practici in organizatiile unde isi exercita sau isi vor exercita in curand profesia.
Experti straini si unii dintre cei mai buni profesionisti romani in drept, leadership si management vor fi alaturi de viitorii lideri pe parcursul celor sase sesiuni de training si al seminariilor. In egala masura, abilitatea participantilor de a pune in practica cele discutate va fi testata prin proiecte individuale si de grup.
Juristii aflati in primii trei ani de cariera, masteranzii si studentii in ultimul an la Drept sunt asteptati sa isi trimita candidaturile pana la data de 23 octombrie la adresa corina.rebegea@kas.de. Mai multe detalii despre program si conditiile de participare pot fi gasite la www.kas.de/leadership.

Comments are closed.