Revista “Go Free”

Posted on June 23, 2012 by

“Go Free – Revista Studentului din UBB” este un proiect al Asociației Go Free, primul număr fiind lansat în octombrie 2009. Publicația este realizată de studenți înscriși la diferite facultăți din Universitatea Babeș-Bolyai, aceștia fiind implicați în fiecare pas al editării unei reviste.

Revista este construită pe principiile jurnalismului cetățenesc, facilitând, pe de o parte, accesul studenților la informații de natură educațională și profesională, iar pe de altă parte este o platformă de exprimare și afirmare pentru studenții din Universitatea Babeș-Bolyai.

Revista Go Free a abordat o structură fixă, înglobând 6 secțiuni de interes general identificate în rândul studenților din UBB, menite să acopere nevoile informaționale ale acestora: Facultate; Educațional; Student; Profesional; Resurse; Go Free.

În prezent, revista are o apariție online, fiind editată o dată la 2 luni.

Redacția Go Free îndeplinește un rol dublu: pe de o parte informează studenții din UBB, fiind totodată un promotor al unor valori precum libertate de exprimare, proactivitate, iar pe de altă parte sprijină membrii redacției în formarea lor profesională.

 Scopul și obiectivele proiectului

Scopul proiectului este de a furniza studenților din Universitatea Babeș Bolyai informații de natură educaționale, profesională și nu numai.

Obiective generale:

- acoperirea nevoilor informaționale ale studenților din UBB;

– acoperirea nevoilor informaționale ale studenților din UBB;
– stimularea participării studenților în procesul educațional, nonguvernamental și cultural;
– dezvoltarea spriritului critic în rândul studenților;
– promovarea, în rândul studenților a unor valori precum: libertatea opiniei, responsabilitatea, egalitatea de șanse, proactivitatea;
– crearea unei rețele de tineri jurnaliști;
– promovarea educației non-formale în rândul studenților.

Obiective specifice:
– informarea a cel puțin 5000 de studenți din Universitatea Babe-Bolyai cu privire la oportunități de formare profesională și dezvoltare personală, prin fiecare număr al revistei;
– promovarea studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, la nivel local și național prin publicarea unor materiale reprezentative în fiecare număr al revistei;
– sprijinirea redactorilor Go Free în formarea lor profesională și creșterea angajabilitătii acestora.

Aici veți găsi toate numerele revistei.

Comments are closed.