Gala Go Free 2012

Posted on May 11, 2012 by

În cadrul celei de-a doua ediţii a “Galei Go Free Awards” au fost acordate 36 de premii persoanelor care au fost nominalizate, în perioada 23 aprilie-6 mai 2012 pe site-ul www.gofree.ro. Descrierile care însoţesc numele celor premiaţi au fost extrase din formularele de înscriere, unele fiind redate cu exactitate.

Evenimentul Asociaţiei Go Free a fost sprijinit de Universitatea Babeş-Bolyai, Academia Română „Centrul de Studii Transilvane”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Vitrina Advertising, organizaţii non-guvernamentale precum Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, Asociaţia Studenţilor Sociologi „Cluster”, Asociaţia Studenţilor Romi „Romano Suno”, Asociaţia European Alternatives, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, precum şi româniapozitiva.ro, CRPedia, lumebuna.ro.  

Mulţumirile echipei Go Free se îndreaptă şi către dl. Prorector Ioan Bolovan, care ne-a sprijinit şi în această ediţie a proiectului şi care a crezut în noi încă de la început, din 2011.

 

1.PREMIILE ACADEMICE:

  • Profesori: 

1.Pr. prof. univ. dr Ioan Chirilă

Noul Presedinte al Senatului UBB si fost decan al facultatii de teologie ortodoxa, este cel care a infiintat Centrul de bioetica, fiind considerat un profesor excelent, care merita valorificat si pastrat in UBB. Cei care l-au nominalizat au specificat faptul ca: “Avem nevoie de oameni inteligenti si dispusi sa ofere din cunostintele lor studentilor. Avem nevoie de profesori care sa aiba timp pentru noi, care sa ne provoace sa gasim raspunsuri cu ajutorul mintii si a sufletului si de la care sa primim ajutorul cuvenit la timpul porivit.”

 2. Lect. univ. dr. Ioan Hosu.

Apreciat datorita cursurilor de la FSPAC,  este  considerat o persoana interesata de activitatea sectorului  nonprofit, fiind curios cu privire la activitatile de voluntariat ale studentilor sai, si in acelasi timp, participant ca speaker la diferite evenimente despre sociologie sau comunicare pentru ONGuri. Este, de asemenea, un om care se implica in societatea civila, si care prin cunostintele sale poate aduce un real aport oricarui grup de interes caruia ii ofera sustinere, motiv pentru care cei care l-au nominalizat ii multumesc.

 3. Prof. univ. dr. Ilie Rad

Este vazut ca un profesor care nu a ajuns sa se plafoneze in ceea ce priveste meseria practicata, chiar daca o desfasoara de multi ani.  Activitatea desfasurata in cadrul comunitatii universitare clujene este vasta, publicand numeroase volume pentru studenti si pentru viitorii jurnalisti. Cei care l-au nominalizat au specificat faptul ca “este o persoana care stie sa incurajeze, dar si sa dojeneasca atunci cand e nevoie; insa face acest lucru cu o mare delicatete. Este  exemplu de “Asa DA!” si standard dupa care ar trebui sa se ghideze multi dintre profesorii Universitatii noastre. ”

 4. Lect. univ. dr. Cristian Radu

Este considerat acel profesor care doreste in mod sincer succesul studentilor sai, de cele mai multe ori nefiindu-i teama sa-si expuna direct si clar opiniile pentru a-l face pe student sa persevereze. O dovada a implicarii lui active in viata studenteasca in afara orelor este ca in momentul de fata pregateste o piesa de teatru cu o echipa de studenti din anul trei. Studentii care l-au nominalizat specifica faptul ca “este o persoana foarte subtila. Exact asa ni se pare ca este si munca sa. Iti ia timp sa-l descoperi ca profesor, ca om, ca implicare, desi el este acolo, omiprezent”.

 

5. Asist. univ. dr.Corina Rotar

Asistent universitar din anul 2009, a sustinut nenumarate activitati didactice si de cercetare. Este considerata o profesionista in intreaga activitate pe care o desfasoara, cu o experienta vasta, castigata pe perioada anilor in invatamant. Temele cercetate au fost: campanii de relatii publice, dezvoltarea institutionala a relatiilor publice, analiza strategiilor de imagine din cadrul organizatiilor. Prin nenumaratele workshopuri, conferinte si publicatii atat in Romania, cat si in strainatate, a reusit sa se faca cunoscuta pe ambele planuri si reuseste sa duca mai departe renumele facultatii si al universitatii.

 6.Asist. de cercetare Tudor Ţiclău

Asistent de cercetare in cadrul Universităţii Babes Bolyai, urmatorul profesor s-a evidentiat in repetate randuri prin lucrul sau activ cu si pentru studenti.  Studentii lui il definesc ca find: “cel mai bun profesor pe care l-am avut la acest master, din prisma dinamicii cursului, rigurozitatii cu care isi pregateste materia, polemicilor pe care le isca intrebarile lui. La cursul derulat se munceste, se citeste, se gandeste si se scrie mult. Totul se face la cote maxime, deoarece asa sunt cerintele si deoarece iti face placere, ca student, sa depui acest efort.”

 

Studenţi:

 1.Monica Baumgartner

Este membră al Clubului de Consultanţă Economică. A participat la Concursul de studii de caz de Finanţe şi Contabilitate, in Budapesta, Ungaria, in perioada 19-21 aprilie2012, unde a luat premiul I. De asemenea, participarea sa la Concurs de studii de caz de Finanţe, Győr, Ungaria, 10-12 februarie 2012,a clasat-o pe locul III. In anul 2011, a participat la inca trei concursuri pe acest domeniu, fiind si in anul anterior printre castigatori.

2. Zsolt Benko

Rămânem tot in domeniul Consultanţei Economice si participarea la Concursul de studii de caz de Contabilitate si  Finanţe din  Ungaria, in perioadele 24-26 ctombrie 2011 si 10-12 februarie 2012, ,unde cel nominalizat s-a clasat pe locul III. Anul acesta la Concursul de studii de caz, a primit locul 2, cat si premiul special.

 

3. Claudiu Bulbucan si Kacso Agota

Ne indreptam atentia spre lumea fizicii, iar cei nominalizati au fost alesi datorita experimentului “Pendulul încrederii”, care presupunea ca persoanele testate să nu închidă ochii şi să nu se fereasca în momentul în care o minge de aproximativ 10 kg se îndreaptă spre faţa lor. „Experimentul se bazează pe faptul că, din cauza frecării cu aerul, mingea nu va ajunge până în punctul din care a plecat (adică fruntea celor testaţi – n.r.), cum s-ar întâmpla în vid“, a explicat Claudiu Bulbucan, student la fizică, care a format echipă cu Kacso Agota Eniko, masterandă la aceeaşi facultate.

 

5. Reka Birton

 Membru al Clubului de Consultanţă Economică, a aprticipat anul trecut in perioada 5-8 martie la Concursul de Studii de Caz, Budapesta, Ungaria, intorcandu-se acasa cu premiul I. Intrebarea este daca a primit coronita sau inca un calculator de buzunar.

 

6. Flavia Bianca Cristian

A reprezentat Romania in finala internationala Famelab, cea mai mare competiţie de comunicare a stiintei din lume.A fost cea mai tanara dintre participanti, castigand finala Famelab Romania anul trecut cu prezentarea “Ţânţarii (ne) pot citi”!

 

7 . Attila Erdely

Membru al Clubului de Consultanţă Economică si membru al Clubului de Cercetare Economică a participat la Concursul de studii de caz de Finanţe şi Contabilitate, Budapesta, Ungaria, 19-21 aprilie 2012, clasandu-se pe primul loc, intocmai ca si in anul anterior. A fost castigator si la diferite conferinte- ex „European Integration – New Challenges”,  iar toate   articolele sale au fost publicate.

 

8. Nicoleta Joiţa

Este membru al Clubului de cercetare economică , clasandu-se la  Concursul de studii de caz de Finanţe din  Ungaria pe locul III si pe locul I la Concursul de studii de caz de Finanţe şi Contabilitate. A fost participant si la diferite conferinte, dintre care amintim Conferinţa Ştiinţifică Studenţească din Transilvania, unde a castigat premiul I.

 

 9. Andrada Lăutaru, Delia Marinescu, Oana Moisil.

Au castigat premiul 1 (sectiunea radio) la concursului de reportaje radio/tv Europa Jurnalistilor in Amfiteatre in anul 2011.  Premiul celor trei persoane nominalizate a constat in plecarea  la Bruxelles la institutiile europene.

 

10. Zita Malnasi

Participant la Concursul de studii de caz de Finanţe din Ungaria, 18-20 februarie 2011, s-a intors pe mealeagurile noastre cu premiul II, in vreme ce la  Concurs „Kochmeister” Organizat de Bursa de la Budapesta, tot anul trecut a fost castigatoarea premiului I.

 

11. Andrei Purcărea

Castigatorul unei competitii europene de jurnalism radio (a castigat marele premiu al concursului de reportaje Euranet Awards), demonstreaza faptul ca este un tanar talentat, cu planuri marete de viitor. Andrei este un tanar fotograf  si un pasionat juralist, activitate ce o desfasoara acum  la UBB Radio şi la Radio Cluj.

 

 12.Bela Gergely Racz

Castigator al concursului de Studii de Caz, Miercurea-Ciuc, 6-8 mai 2011, si  Concursul  de studii de caz de Finanţe şi Contabilitate, din Budapesta, Ungaria, din 19-21 aprilie2012 unde a luat premiul I.

13. Cristian Alexandru Ţîra

Student la fizică, s-a numarat printre finalistii concursului FameLab in 2011 cu lucrarea “Care este adevarata culoare a aurului?”. De asemenea, este inventatorul “Spargatorului de nuci”, inventie prezentata in aprilie 2011 la “Duminica experiementelor” ce a avut loc in UBB. A spart peste trei kg de nuci cu un singur deget şi un ingenios sistem format din două seringi – una mică şi una mare- plus un tub cu apă.


14. Tamas Vincze

Membru al Clubului de Consultanţă Economică,  a participat la Concurs de Studii de Caz, Budapesta, Ungaria, 5-8 martie 2011, unde a castigat  premiul I si la Conferinţa Ştiinţifică Studenţească, unde a castigat premiul II. Declara ca prin munca pe care o face, numele universităţii devine cunoscută din ce în ce mai mult şi în străinătate, ceea ce aduce numeroase oportunităţi universităţii şi studenţilor acesteia.

 

2. PREMIILE CIVICE:

 

  • Secţiunea STUDENT VOICE: 

 

1. Angela Anton

Prima voce studenteasca a Clujului lucreaza simultan pe mai multe proiecte si in doua asociatii locale, dar cu actiune la nivel international. Coordoneaza activitati de tineret, oferind sansa a peste 150 de tineri sa isi prezinte proiectele. Este cea care a coordonat doua proiecte nationale si peste 6 internationale in anul 2011. Unul dintre visele ei este sa construiasca un centru de tineret la cluj.

2. Sonia Bercuci

Este presedintele Asociatiei Aida (Asociatia pentru Initiative Durabile-Alternative). De asemenea, este trainer si promotor al educatiei nonformale in Romania. Pe langa meseria desfasurata in ONG, Sonia este formator in reteaua “Tineret in Actiune”, masterand in economie sociala la UBB si doctorand in educatie pentru dezvoltare durabila la Bucuresti.

3. Ionuţ Foldeş

Este presedintele Cluster-Asociatia studentilor sociologi din Romania de aproximativ 5 luni, insa atat in acest timp, cat si inainte de a candida si de a fi ales pentru aceasta functie, a dat dovada de creativitate si implicare. Cei care l-au nominalizat au amintit de placerea si profesionalismul cu care se ocupa de tot ce inseamna aceasta asociatie. El este cel care adesea vine cu idei de proiecte si propuneri de activitati si totodata cel care se ocupa de finalizarea acestora.

 4.Anca Gliga

Urmatorul nominalizat este considerat o persoana foarte implicata in comunitatate, a carei atitudine pozitiva fata de tot ce o inconjoara inspira si motiveaza pe cei din jur. A fost organizator la primul Peace Revolution European Fellowship, in 2011. Din 2009- prezent- voluntar la AEGEE Cluj-Napoca, organizator la 2 scoli de vara la care au participat studenti straini, participare la proiecte YiA. De asemenea, a fost voluntar Little People si TEDxEroilor, iar proiectele sale nu se opresc aici.

 

5. George Adrian Iordăchescu

Urmatorul nominalizat a fost propus datorita activitatii sale din timpul alegerilor studentesti. A adunat semnaturi si a depus o serie de contestatii in sprijinul functionarii democratice a UBB, iar activismul sau a fost considerat un impact, la care s-au raliat si cadre didactice din Universitatea noastra candidati la care s-au raliat in acea perioada si candidatii la pozitia de rector: Ioan Aurel Pop, Daniel David si Eniko Vincze.

 

6. Andreea Monica Petruţ

Urmatoarea nominalizata s-a evidentiat prin implicarea de care a dat dovada in privinta imbunatatirii situatiei pe care studentul din UBB o are, prin pozitionarea ferma pentru un mediu nepoluat de cianuri, si a libertatii si securitatii online. Prezenta activa la dezbaterile pe probleme studentesti organizate de OSUBB si alte asociatii pe facultate, aparitia la posturi de televiziune si presa locala pentru a critica nereguli care ne afecteaza, participarea regulata la protestele stradale din ultimul timp.

 

  • Secţiunea Cea mai bună campanie

Europeans Alternatives

A fost nominalizata drept cea mai buna campanie datorita implicarii in societatea civila, pentru felul in care promoveaza democratia participativa, cat si seria de traininguri despre advocacy si festivalul Transeuropa.

Participarea la diferitele proteste si activitati civice la nivel de Cluj Napoca. -European Alternatives sunt un exemplu de ce poate face implicarea civica si cum poate ajuta asta la dezvoltarea societatii civile la nivel local.

 

Campania “Hai la o cafea!”

A fost nominalizata datorita consecventei derularii unui proiect (a ajuns la editia a V-a. Campania caritabila “Hai la o cafea” inseamna adunarea de catre studenti  a unor fonduri care sa ajute la cumpararea diferitelor cadouri, precum obiecte, rechizite,  dulciuri, carti si cativa bani de sarbatori studentilor orfani de la UBB. Fondurile provin din vanzarea de ceai si cafea in holul UBB si alte locatii, precum si a obiectelor donate de diverse persoane (icoane, obiecte decorative etc.).  Proiectul contribuie la dezvoltarea spiritului de voluntariat, de implicare civica, in randul studentilor de la UBB, promovand insa si solidaritatea general umana.

 

Premiul special – chiar daca nu e nici student, nici profesor, cei din jur ii apreciaza activitatea si au nominalizat-o:

 Cătălina Amihăesi

A initiat si derulat prima editie a programului Mentor Alumni UBB in 2011, program ce oferea posibilitatea unui student UBB sa primeasca indrumare profesionala de la un absolvent UBB. Au fost formate 120 de perechi in prima editie, cu mentori din peste 10 tari.

In ultimele 6 luni a organizat impreuna cu o echipa din Rectoratul UBB diferite activitati destinate conectarii studentilor cu angajatori locali: Open Days, intalniri cu absolventii, workshop-uri cu angajatori.

Va participa si la a 2a editie a Burselor URSUS , burse care, spera ea, vor face parte cat mai curand dintr-un fond general de burse dedicat studentilor UBB si constituit prin atragerea de fonduri private din comunitate.

 

3. Premiile Go FREE 

  •  Profesorul Go Free:

1. Asist. univ.drd. Călin Goina

Membru activ in cadrul grupului DemocratieUBB, dand dovada de spirit critic si deschidere spre oameni noi cu idei bune, dar si in a intelege opiinile celor care nu sunt de acord cu el.

S-a remarcat prin sustinerea organizatiilor studentesti din UBB, interesului sincer pe care il arata fata de studenti si problemele lor, cat si prezenta ca si speaker la Go Free 24h.Impactul profesorului masoara numarand toate momentele in care opinia lui te face sa te opresti putin si sa mai evaluezi inca o data situatia despre care se discuta.

 2. Lect. univ. dr. Dumitru Cornel Vîlcu

Ultimul profesor nominalizat, dar nu si cel din urma, este apreciat pentru seria de articole publicate pe site-ul DemocratieUBB, cu precadere in timpul alegerilor. Articolele sale au pus punctul pe i, iar studentii care l-au ales sa fie premiat au specificat ca “articolele sunt extrem de bine scrise, informative si reflexive.”

  • Studenţi:

1. Maria Cărbunaru

Are in spate peste 5 ani de voluntariat, desi este doar in anul 2, in prezent fiind unul dintre tinerii care au pus pe picioare o noua organizatie nonguvernamentala numita “Dreams for Life”, avand misiunea de a-i sprijini pe tineri să-și urmeze sensul autentic în viață, spre dezvoltarea lor și a comunității. A continuat sa faca voluntariat pentru ca ea considera ca voluntariatul ii poate oferi ceea ce educatia formala nu reuseste sa faca tot timpul.

 

2. Victoria Novac

Este membra in mai multe organizatii de voluntariat, s-a implicat in multe proiecte sociale. Este ambitioasa, dorind sa reuseasca in tot ceea ce isi propune. Proiectele la care a lucrat au fost unele care au avut un rol important pentru multe categorii defavorizate, printre care a fost si lupta impotriva discriminarii, lupta impotriva supraponderalitatii la copii si multe altele.

Premiul Go Free a fost acordat şi membrilor echipei COMICS CLUB CLUJ

Comics Club Cluj “este un grup informal foarte tare”, cum a fost descris de cei care i-a nominalizat,  Publicarea volumului de benzi desenate despre Cluj, Urban Comics a avut loc in martie 2012. Activitatea Comics Club Cluj ofera un cadru placut in care artisti si iubitori de BD si ilustratie se pot aduna si invata unii de la altii. E ocazia formarii unei comunitati, dar si ocazia dezvoltarii artistilor din Cluj si a benzii desenate romanesti.

 

Un singur profesor afost nominalizat pentru Zmeura Go Free în acest an, o categorie la care studenţii au avut posibilitatea să  nominalizeze profesorii a căror activitate la cursuri lasă de dorit.

 

Pentru ca în viitor, lista aceasta să se dubleze, vom avea nevoie de sprijinul vostru, al tuturor, pentru a găsi şi a premia valorile din mediul academic clujean. Ne revedem la anu’ cu gânduri de bine şi încredere în oameni! Echipa Go Free vă apreciază!

Comments are closed.