Discuție online cu Ionuț Șerban: “Cum lucrăm cu tineri și copii din comunități multietnice?”

Posted on July 16, 2023 by

share on facebook   

Webinarul “Cum lucrăm cu tineri şi copii din comunităţile rome şi multietnice”, facilitat de Ionuţ ŞERBAN, va avea loc online (pe platforma Zoom) pe data de 22 iulie 2023, de la ora 12:00 și va dura aproximativ o oră. Linkul de conectare la webinar va fi comunicat participanților selectați. Completează formularul până la data de 21 iulie, ora 16:00, aici.

Ionuț Șerban va fi facilitatorul acestui webinar. Activează ca actor, asistent social și este consilier în cadrul Școlii Private din Cartierul Romilor din Tinca, județul Bihor. 

Află mai multe despre cine este Ionuț în acest interviu acordat redacției Go Free în urmă cu câțiva ani: “Interviu cu actorul Ionuț Șerban: cum să urci pe scena teatrului românesc și să cobori în comunitatea care are nevoie de tine”.

În cadrul webinarului vom vorbi despre experiența de lucru cu tinerii în rural, cum putem organiza activităţi incluzive și vom afla recomandări despre cum putem crea contexte în care fiecare copil și tânăr să se simtă în siguranță, acceptat așa cum este. De asemenea, vor discuta și despre aspectele pe care ar trebui să le avem în vedere (ce să nu facem sau lucrurile la care ar fi bine să renunțăm) atunci când lucrăm cu tinerii din comunități multietnice, astfel încât să ne asigurăm că tinerii şi copiii din comunităţile rome sau multietnice sunt încurajaţi să participe la aceste activităţi şi nu se simt excluşi sau discriminaţi. 


Participarea la acest eveniment este gratuită pentru toți participanții selectați. Rezultatele selecției vor fi transmise prin email în data de 21 iulie. Pentru orice informații ne poți contacta la adresa gofreeromania@gmail.com. Mai multe detalii organizatorice vor fi trimise prin email participanților.

22 iulie este şi Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Infracțiunilor Motivate de Ură, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra infracţiunilor motivate de ură, de a comemora şi de a fi solidari cu victimele acestui tip de infracţiuni. Este o zi care ne reaminteşte cât de important este ca fiecare dintre noi să combată discursul motivat de ură, dezinformarea sau stereotipizarea, unele dintre cauzele infracţiunilor motivate de ură.

Eveniment organizat în cadrul proiectului “Centrul #YesLove: Solidaritate în comunitate” implementat de Asociația Go Free, prin programul Corpul European de Solidaritate. 

Leave a Reply