WEBINAR #înRITMrural: Apelul de candidatura pentru titlul de Sat European de Tineret 2024

Posted on June 9, 2023 by

share on facebook   

#HAIDE pe 16 iunie 2023, de la ora 16:00, la Webinarul „EUROPEAN YOUTH VILLAGE – De la A, la comunități autonome de tineri în mediul rural” și află cum poți duce în comuna ta titlul de SAT EUROPEAN DE TINERET 2024.Înscrierea la Webinar se face prin completarea următorului formularului online până cel târziu pe 15 iunie 2023, la ora 15:00. Întâlnirea va avea loc pe platforma Zoom, link-ul de conectare urmând să fie transmis participanților înscriși pe email, în seara zilei de 15 iunie 2023.

Înscrie-te la webinar aici

Evenimentul se adresează în primul rând grupurilor de tineri, reprezentanților organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor publice interesate să realizeze candidatura unei comune/sat din România pentru titlul de Sat European de Tineret 2024, dar și celor interesați să afle mai multe despre programul European Youth Village și componentele sale.În cadrul întâlnirii online vom discuta despre ce înseamnă titlul de Sat European de Tineret 2024 și modul concret prin care programul European Youth Village contribuie la dezvoltarea ecosistemului de tineret din mediul rural. De asemenea, vom aborda pas cu pas formularul de candidatură, vom oferi sfaturi privind completarea acestuia și vom răspunde la întrebările participanților cu privire la procesul de selecție al comunelor care vor purta titlul de „Sat European de Tineret” în 2024.De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și lansarea proiectului „European Youth Village – Upgrade la participare #înRITMrural”, proiect finanțat prin programul Erasmus+ și implementat de către ADA și Go Free. Pentru un dialog mai eficient te rugăm să parcurgi cu atenție toate informațiile din secțiunea Apel 2024 de pe site-ul programului și să incluzi o parte din întrebările tale în formularul de înscriere. Detalii despre apel găsești aici. Pentru orice întrebări sau informații suplimentare legate de procesul de candidatură și despre program, ne puteți scrie la adresa de e-mail satuleuropeandetineret@gmail.com

Candidatura pentru titlul de „Sat European de Tineret 2023” a coincis pentru noi și tinerii din comunitatea noastră [Dumbrava, județul Prahova] cu  momentul în care ne-am dat seama că vocea tinerilor contează, iar prin programul European Youth Village ne putem face vocea auzită și ascultată. Când am scris prima candidatura [pentru prima etapă] niciunul dintre noi nu se aștepta să luăm titlul, ni se părea imposibil să îl luăm din primul an în care candidam. Câștigarea titlului [în cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural din 2023] a fost un moment magic pentru noi și deși pentru câteva secunde nu am știut cum să reacționăm, am explodat cu toții în lacrimi de fericire. După câștigarea titlului de „Sat European de Tineret 2023” gradul de implicare civică al tinerilor din comunitate a crescut. Tinerii au început să vină la activitățile noastre în număr cât mai mare și au vrut să devină voluntari sau chiar să intre în grupul de inițiativă.Dacă vreți să candidați pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 și sunteți încă nehotărâți pentru că poate credeți că tinerii nu se vor implica și nu vor participa la activitățile organizate de voi, sfatul meu este să vorbiți cu ei și veți afla că mulți dintre ei își doresc să facă o schimbare în satul lor și se vor implica și sprijini în demersurile voastre.Bianca B. (Dumbrava – Sat European de Tineret 2023)

European Youth Village este un program strategic de dezvoltare și organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, ce urmărește să dezvolte întregul ecosistem de tineret din mediul rural, atât în România, dar și la nivel european și internațional. Prin acest program contribuim la dezvoltarea de comunități autonome de tineri în mediul rural și la consolidarea cadrului de politici publice la nivel național și european. Programul a început în 2018 și este coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Asociația Go Free. – – –Webinarul este organizat în cadrul proiectului „European Youth Village – Upgrade la participare #înRITMrural”, proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și implementat de către ADA și Go Free.

Leave a Reply