Depune o candidatură pentru titlul de Sat European de Tineret 2024

Posted on May 9, 2023 by

share on facebook   

Guvernanța programului European Youth Village formată din Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile anunță lansarea apelului la candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2024”. Termenul până la care pot fi depuse candidaturile este 30 iunie 2023.

Pentru titlul de Satul European de Tineret 2024 poate candida orice sat sau comună din România. Candidatura va fi depusă de către un grup informal de tineri format din minim 5 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, în numele comunei, aceasta fiind susținută de către autoritățile publice din UAT-ul pe raza căruia se află satul sau comuna candidată, prin semnarea unei scrisori de susținere. Cel puțin unul dintre tinerii din grupul de inițiativă trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți până la data de 30 iunie 2023. Cel puțin trei membri din grupul de inițiativă trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți până la data de 5 decembrie 2023. 50%+1 dintre membrii din grupul de inițiativă trebuie să aibă domiciliul în comuna care candidează pentru titlu. Depunerea candidaturii constă în completarea online a formularului de candidatură.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 este 30 iunie 2023, ora 23:59.

Accesează formularul de candidatură AICI.

Toate informațiile despre CALENDARUL DE CANDIDATURĂPROCEDURA DE CANDIDATURĂPRIORITMITĂȚI PENTRU ANUL 2024EVALUAREA CANDIDATURILOR etc sunt disponibile în secțiunea APEL #EYV2024.

Titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de Guvernanță în cadrul programului European Youth Village satelor sau comunelor ce își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor. Pe parcursul anului în care vor purta acest titlu, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

Prin participarea în program, tinerii din satele finaliste devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze strategic în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european. Pe parcursul anului 2024, în comunele care vor purta acest titlu, toate inițiativele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate.

În anul în care poartă titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniți de comunitatea programului European Youth Village prin activități de mentorat, training-uri și ateliere pentru membrii grupului de inițiativă a tinerilor, atât în ceea ce privește mobilizarea și activitarea altor tineri din comunitate, cât și în accesarea finanțărilor pentru activitățile planificate în sat.

European Youth Village (EYV) este un program de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, apolitic, dezvoltat pe opt domenii strategice: educație, ocupație, cultură, participarea tinerilor/politici de tineret, drepturile tinerilor, viață sănătoasă, mediul înconjurător și spații pentru tineri, urmărind să contribuie la dezvoltarea ecosistemului de tineret din mediul rural prin activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități. EYV facilitează totodată consolidarea politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și european. Mai multe informații despre despre impactul programului în comunitățile rurale puteți găsi în secțiunea Blog a site-ului.

Programul European Youth Village este coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free-Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și a fost dezvoltat cu sprijinul financiar al programului Erasmus Plus al Uniunii Europene și al programului Active Citizens Fund.

Leave a Reply