RITM ON BOARD- înscrie-te la întâlnirea națională a tinerilor din Rețeaua RITM!

Posted on March 29, 2023 by

share on facebook   

Guvernanța programului European Youth Village (Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și Asociația pentru Dezvoltare Activă) organizează în perioada 9-15 aprilie 2023, în Săvădisla (județul Cluj), prima întâlnire națională a tinerilor din Rețeaua Informală a Tinerilor din Mediul Rural – RITM ON BOARD – activitate organizată în proiectul “RITM UP!”, finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene.

Aplică și tu dacă:

 • ai vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani și
 • faci parte oficial din Rețeaua Informală a Tinerilor din Mediul Rural (RITM), din oricare structură regională sau
 • ești membru activ într-unul din satele care poartă sau au purtat titlul de Sat European de Tineret și vrei să aderi ca membru la Rețeaua RITM sau
 • locuiești sau îți desfășori activitatea în mediul rural și vrei să aderi la Rețeaua RITM sau
 • faci parte din Guvernanța European Youth Village și
 • vrei să te implici timp de 12 luni în proiectul RITM UP! pentru a dezvolta Rețeaua RITM și
 • vrei să îți dezvolți competențele de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel local, județean și național și capacitatea de a acționa în rețea, și
 • vrei ca Rețeaua RITM să devină o rețea funcțională, recunoscută de către tinerii din mediul rural și autorități și
 • crezi și tu că tinerii din mediul rural trebuie să devină mai vizibili și
 • crezi că în rural nu există suficiente oportunități de implicare adresate tinerilor și vrei să schimbi lucrul acesta împreună cu noi și
 • îți dorești să participi într-o experiență de învățare în contextul programului Erasmus+ și să primești un Certificat YouthPass, recunoscut la nivel internațional și
 • vrei să organizezi, pe parcursul proiectului RITM UP, împreună cu alți tineri din regiunea ta din rețea și cu sprijinul mentorilor din partea Go Free & ADA minimum:

(1) Un eveniment de participare a tinerilor din mediul rural în regiunea ta (15-20 participanți)
(2) Un eveniment prin care celebrăm #împreună Ziua Tinerilor din Mediul Rural în regiunea ta (15-20 participanți)
(3) O dezbatere cu autoritățile publice din regiunea ta despre Carta Albă a Tinerilor din Mediul Rural în contextul alegerilor din 2024 (15-20 participanți).

*calendarul evenimentelor va fi stabilit împreună.

Poți aplica completând formularul de înscriere disponibil aici până la data de 31 martie 2023, ora 23:59.

Rezultatele selecției vor fi anunțate cel târziu până pe 2 aprilie, pe email, iar tinerii selectați trebuie să confirme participarea pe data de 3 aprilie până la ora 20:00, prin email sau telefon. Pentru activitatea RITM ON BOARD vor fi selectate 35 de persoane.

Descoperă în Infopack-ul disponibil aici mai multe informații privind aspectele logistice, transportul, cazarea și masa participanților, agenda etc. Costurile de participare sunt acoperite de Guvernanța programului European Youth Village (te rugăm să consulți Infopackul pentru a accesa toate informațiile de care ai nevoie înainte să aplici).

Întâlnirea națională a tinerilor din rețeaua RITM va cuprinde (agenda completă este disponibilă în Infopack):

(1) activități de teambuilding pentru membrii rețelei (întâlnirea reprezintă primul context în care tinerii se întâlnesc fizic în această formulă);

(2) sesiuni de training care să capaciteze tinerii din Rețea cu competențele de care au nevoie pentru a acționa în cadrul structurilor regionale, pentru a crește rețeaua și a aborda în acțiuni de advocacy problemele tinerilor din mediul rural din regiunea lor;

(3) sesiuni de planificare strategică în cadrul rețelei RITM pentru a stabili direcțiile strategice, planul de activități și acțiunile de promovare a rețelei pentru ca un număr cât mai mare de tineri din mediul rural să se alăture.

Participarea participanților minori va fi posibilă doar în baza unui acord parental. Acordul va fi trimis pe adresa de email celor selectați după finalizarea procesului de selecție, urmând ca aceștia să prezinte organizatorilor documentul în original, semnat de către unul dintre părinți/tutore legal, în prima zi de activitate.

Participarea la activitate presupune acordul pentru prelucrarea datelor personale colectate în scopul proiectului, dar și pentru folosirea fotografiilor și materialelor video de către organizatori în activitățile de promovare/diseminare.

Rețeaua RITM sau Rețeaua Informală a Tinerilor din Mediul Rural este o structură informală, fără personalitate juridică – creată sub umbrela programului European Youth Village – care își propune să crească gradul de reprezentare al tinerilor din mediul rural în procesul de luare a deciziilor, atât la nivel local, județean, regional, dar mai ales la nivel național.

RITM UP!” este un proiect de participare a tinerilor implementat de Guvernanța programului European Youth Village (Go Free – Asociația pentru Sprijinirea societății Civile și Asociația pentru Dezvoltare Activă), sub umbrela programului European Youth Village, cu sprijinul financiar al programului Erasmus Plus.

Prin activitățile proiectului vom urmări ca Rețeaua RITM să devină o rețea activă, (re)cunoscută de către cât mai mulți tineri din mediul rural din România și de autorități de la nivel local, județean și național, care să își consolideze boardul de coordonare la nivel national și la nivelul celor 7 regiuni, să mobilizeze noi membri în fiecare regiune, să acționeze responsabil conform unui plan strategic de dezvoltare al Rețelei RITM și al strategiei de advocacy pe care le vom dezvolta împreună în cadrul proiectului.

Leave a Reply