Nominalizează poveștile care te inspiră la Gala Tinerilor din Mediul Rural

Posted on October 26, 2022 by

share on facebook   

Gala Tinerilor din Mediul Rural este un eveniment care pune în lumina reflectoarelor poveștile de succes din mediul rural. Tinerii, organizațiile nonguvernamentale, grupurile de inițiativă, dar și instituțiile publice sunt invitate să facă nominalizări la cele trei categorii: tânăr din mediul rural implicat în comunitate, lucrător de tineret responsabil și proiect cu impact în comunitățile rurale. Nominalizările se fac online, pe site-ul europeanyouthvillage.eu până la termenul limită de 30 octombrie 2022, la ora 23:59.

Cea de-a treia ediție a Galei Tinerilor din Mediul Rural va avea loc în Sibiu, pe data de 12 noiembrie 2022 și este organizată de Guvernanța programului European Youth Village formată din Go Free -Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și Asociația pentru Dezvoltare Activă, în parteneriat cu Grupul de Inițiativă al Tinerilor din Slimnic – Sat European de Tineret 2022.

Nominalizările pentru Gala Tinerilor din Mediul Rural pot fi trimise accesând formularul aici.

La categoria TÂNĂR IMPLICAT pot fi nominalizați tinerii din mediul rural, cu vârsta cuprinsã între 14 și 35 de ani, implicați în viața comunităților lor (sau alte comunitãți rurale), fie în calitate de voluntari într-o organizație nonguvernamentalã sau instituție publicã, fie membri într-un grup informal de tineri sau pur și simplu tineri cu inițiativă, care, prin ceea ce au fãcut în ultimii doi ani (2021-2022), au contribuit la dezvoltarea de oportunitãți pentru tinerii din mediul rural sau la îndeplinirea celorlalte direcții și/sau prioritãți strategice ale programului Satul European de Tineret.

Pentru categoria LUCRĂTOR DE TINERET RESPONSABIL pot fi nominalizați lucrătorii de tineret, mentorii sau alte persoane adulte (peste 18 ani) care lucrează în mod direct și la firul ierbii (grassroots) cu tinerii din mediul rural și care, prin activitatealor de zi cu zi, sprijină și/sau contribuie la dezvoltarea personală, profesională și socială a acestora prin inițiative de, cu și pentru tinerii din mediul rural.

La categoria PROIECT CU IMPACT pot fi nominalizate proiectele desfășurate în perioada 01 noiembrie 2020 – 30 octombrie 2022, care au contribuit la dezvoltarea de oportunitãți pentru tinerii din mediul rural sau la îndeplinirea celorlalte direcții și/sau prioritãți strategice ale programului European Youth Village/Satul European de Tineret, care au implicat tineri din mediul rural (în calitate de beneficiari și/sau inițiatori) și au produs un impact în rândul acestora și/sau la nivelul comunităților rurale.

Pentru categoriile „Tânăr implicat” și „Lucrător de tineret responsabil” nominalizările pot fi făcute de către oricine, cu aprobarea prealabilă a persoanei nominalizate. Pentru categoria „Proiect cu impact” nominalizarea poate fi făcută de către un reprezentant al organizației, instituției sau grupului informal ce a implementat proiectul, cu acordul reprezentantului legal. Înainte de a completa aplicația, nu uitați să consultați criteriile de jurizare pentru fiecare categorie pentru care vreți să faceți nominalizarea. De asemenea, nu uitați să încărcați 3-5 fotografii reprezentative pentru nominalizare, pe platforma Wetransfer (https://wetransfer.com/) și să introduceți linkul de transfer în ultima secțiune din formularul de nominalizare. Dacă întâmpinați probleme, ne puteți scrie pe adresa de email: satuleuropeandetineret@gmail.com

Tot pe 12 noiembrie, în cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural vom afla și care sunt comunele care vor prelua titlul de Sat European de Tineret 2023. În competiția finală au rămas nouă comune: Ciucsângeorgiu (jud. Harghita), Dumbrava (jud. Prahova), Matca (jud. Galați), Panaci (jud. Suceava), Popești (jud. Bihor), Racovița (jud. Sibiu), Scoarța (jud. Gorj), Săbăoani (jud. Neamț), Tulucești (jud. Galați).

Gala Tinerilor din Mediul Rural este un eveniment organizat de Guvernanța European Youth Village (Asociația Pentru Dezvoltare Activă și Go Free) în parteneriat cu Slimnic – Sat European de Tineret 2021-2022, cu sprijinul programului Erasmus Plus. Mai multe detalii despre eveniment pot fi consultate aici.

Leave a Reply