Liceenii din Cluj – apel la implicare în dezvoltarea politicilor de tineret

Posted on May 10, 2022 by

share on facebook   

Nimic nu se schimbă fără participare. Și, oricât de clișeic ar putea să sune, e timpul ca liceenii din Cluj să își facă vocea auzită. Nu, nu ne referim de data asta la prezența în social media, ci la implicarea în dezvoltarea unor politici de tineret inclusive.

Știm că timpul tău e prețios și ne propunem să-l facem să conteze. Mai știm că pandemia asta a schimbat modul tinerilor de a interacționa cu lumea din jurul lor. Dar cât de mult și-a schimbat participarea sensul pentru liceeni și în ce mod? Și, mai ales, ce anume vor azi liceenii?

După doi ani de pandemie, ne-am propus să colectăm problemele și nevoile actuale ale tinerilor din județul Cluj, pe 8 domenii strategice: Educație. Cultură și artă. Ocupație/Dezvoltare profesională. Participarea tinerilor și identitate europeană. Mediul înconjurător. Viață sănătoasă și sport. Drepturile tinerilor. Spații pentru tineri.

Știai că prima etapă în crearea unei politici de tineret este identificarea corectă a problemelor tinerilor? Hai și tu la activitățile de consultare în 14 și 15 mai, care se vor desfășura sub forma unei cafenele publice, în Cluj-Napoca [maxim 20 participanți].

Mai multe detalii și un formular simplu de confirmare a participării vei găsi aici.

Vrem, de asemenea, să vedem care sunt soluțiile pe care le putem genera împreună și să construim o viziune inclusivă, astfel încât peste 20 de ani județul Cluj să fie așa cum și-l doresc tinerii.

“Peste 20 de ani, Clujul va avea mai multe spații verzi. […] Vor exista mai multe centre de tineret, în mediul urban și rural. […] Tinerii vor avea acces gratuit la transport. […] Peste 20 de ani tinerii vor avea acces gratuit la servicii de sănătate mintală” sunt doar câteva din cuvintele tinerilor care au participat până acum la consultările din cadrul proiectui “Dialog Inclusiv – conectăm politicile de tineret la tinerii cu oportunități reduse”.

Dacă vrei să te implici până la final în dezvoltarea strategiei de tineret poți arunca un ochi peste structura proiectului Dialog Inclusiv aici. Participarea la consultări nu te obligă să participi în următoarele etape, dar dacă vei alege să o faci te așteptăm și la Seminariile de tineret pe care le vom organiza ulterior.

Proiect implementat în mod reponsabil de Asociația Go Free în parteneriat cu GAL Someș-Nadăș, prin programul Erasmus Plus. Pentru participarea la activitatea din 14-15 mai vei primi și un Certificat YouthPass recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Pentru tinerii care se deplasează din altă localitate din județul Cluj putem acoperi cheltuielile de transport la activitate.

Leave a Reply