Stăm cu ochii pe democrație din Sfântu Gheorghe

Posted on March 25, 2022 by

share on facebook   

În perioada 25-27 martie, 15 participanți vor fi implicați în activități de documentare la Casa memorială a victimelor dictaturii comuniste din Sfântu Gheorghe, unde vor avea ocazia să discute și cu membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politici din Județul Covasna.

Activitățile de formare și documentare fac parte din proiectul “Stăm cu ochii pe democrație”, implementat de Go Free în parteneriat cu programul Slimnic – Sat European de Tineret, cu sprijinul financiar al programului Corpul European de Solidaritate.

Stăm cu Ochii pe Democrație (SOD) promovează participarea activă a tinerilor în comunitate și implicarea lor în construirea unei societăți democratice care protejează diversitatea și drepturilor tuturor cetățenilor și încurajează rezolvarea nonviolentă a conflictelor. Prin documentarea istoriei comuniste sau a altor evenimente de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, tinerii vor înțelege importanța solidarizării în fața nedreptăților și abuzurilor.

La acest moment, în România mai sunt în viață mai puțin de 1000 de foști deținuți politici, abuzați de regimul comunist din România înainte de ’89, care pot să mai transmită povestea lor tinerilor născuți într-o democrație.

Pentru că democrația este în strânsă legătură cu respectul pentru drepturile omului, pe parcursul activității vom vizita și Parcul Holocaustului din Sfântu Gheorghe și alte obiective menite să creeze un spațiu sigur pentru dialog pe teme de țin de drepturile, libertățile și responsabilitățile tinerilor și nu numai.

Pe parcursul proiectului, tinerii vor învăța să folosească instrumentele media într-un mod responsabil, dezvoltând propriile materiale (multi)media în urma interacțiunilor din teren.

Leave a Reply