Cele trei soluții digitale de sprijin pentru refugiați dezvoltate de Code4Romania sunt live

Posted on March 11, 2022 by

share on facebook   

Voluntarii Code4Romania au dezvoltat în timp record trei platforme de sprijin pentru refugiații ucraineni. Toate sunt acum funcționale:

Sursa foto: Code4Romania

Dopomoha.ro [trad. Ajutor] este platforma centrală de informații utile și sprijin pentru refugiați despre proceduri de intrare în țară, drepturi și obligații etc. Este disponibilă în ucraineană, română, engleză și rusă. Conține informații verificate și validate de către organizațiile internaționale suport pentru refugiați și autoritățile locale. Accesează platforma pentru mai multe detalii.

Unacoperis.ro pentru managementul cazărilor – acum poți solicita sau înscrie un spațiu de cazare. Refugiații care au nevoie de găzduire vor fi direcționați către locuri de cazare verificate și adaptate nevoilor lor speciale. Utilizatorii care folosesc platforma pot introduce datele lor în siguranță. Platforma este administrată de Centrul Național de Comandă și Coordonare a Intervenției, CNCCI, și organizațiile partenere. Accesează platforma pentru mai multe detalii.

SprijinDeUrgenta.ro pentru managementul altor resurse, precum transport, alimente neperisabile, medicamente, haine etc. Parteneri în dezvoltarea soluției sunt cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cei care vor accesa și coordona efortul de distribuire în funcție de nevoile persoanelor care trec acum granița în România. Accesează platforma pentru mai multe detalii.

Platformele pot fi accesate din punctul unic Dopomoha.ro, de către oricine vrea să ceară sau să ofere ajutor.

Cum poți și tu contribui?

  • Informează-te despre toate soluțiile care vin în sprijinul refugiaților;
  • Dă mai departe informațiile despre cele 3 platforme;
  • Înscrie un spațiu de cazare sau oferă alt tip de ajutor și resurse direct pe platforme.
  • etc.

#WeStandTogether!

Leave a Reply