Documentare la Casa memorială a victimelor dictaturii comuniste – Sfântu Gheorghe

Posted on May 26, 2021 by

share on facebook   

După activitățile de documentare din Sighetu Marmației despre care poți citi în articolul Tinerii au nevoie de noi modele de educație pentru democrație, ieșim din nou pe teren. Echipa Go Free organizează o nouă activitate, de această dată în Sfântu Gheorghe (jud. Covasna), la Casa Memorială a Victimelor Dictaturii Comuniste din România. Puțini au auzit de acest loc și nici ușor nu a fost să intrăm în contact cu cei care-l administrează. Acum planul este gata. Ne-am propus să ajungem acolo sâmbătă, pe 5 iunie, 2021, să ascultăm poveștile locului și să dăm de știre mai departe despre existența acestui memorial.

Dacă vrei să te alături echipei Go Free, poți completa formularul de înscriere disponibil aici, cel târziu până luni, 31 mai 2021. Toți participanții înscriși vor primi un email din partea echipei Go Free în cursul zilei de 1 iunie (verifică și în spam). În cazul în care vei fi selectat/ă, locul de întâlnire cu echipa Go Free va fi direct în Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (detalii mai exacte vor fi trimise pe email). Participarea la activitate este gratuită.

Mai multe informații despre proiectul Jurnalism Creativ pentru Democrație, implementat de Go Free cu sprijinul programului Corpul European de Solidaritate, poți citi aici.

Activitatea din 5 iunie va cuprinde:

  1. Vizită ghidată la Casa Memorială a Victimelor Dictaturii Comuniste din România;
  2. Dialog cu Török József, președintele Asociației Foștilor Deținuților Politici din județul Covasna;
  3. Interviu video filmat cu participanții (aprox. 30 secunde/persoană); – materialul video are scopul de a transmite un mesaj la implicare pentru tinerii din România.

Leave a Reply