Vizită de documentare la Sinagoga Neologă – Templul memorial al deportaților evrei din Cluj

Posted on May 18, 2021 by

share on facebook   

Asociația Go Free va organiza, cu sprijinul comunității evreiești din Cluj, o vizită de documentare la Sinagoga Neologă – Templul memorial al deportaților evrei din Cluj.

Activitatea va avea loc duminică, 23 mai 2021, în prima parte a zilei, va dura aproximativ 2 ore și face parte din proiectul “Memorie și rezistență în fața urii”, o inițiativă care își propune să vină în sprijinul tinerilor pentru a înțelege mai bine cum funcționează mecanismele urii, ale rasismului și intoleranței și care este impactul lor asupra comunității. Despre proiect și activități anterioare poți citi aici.

Activitatea din 23 mai 2021 va cuprinde:

  1. Vizită ghidată la Sinagoga Neologă – Templul memorial al deportaților evrei din Cluj;
  2. Dialog cu reprezentanții comunității evreiești.
  3. Discuții despre discursul urii în spațiul public clujean.

Dacă ai între 15 și 30 ani, te poți înscrie la activitate prin completarea formularului online disponibil aici cel târziu până vineri, 21 mai, ora 13:00. Detalii administrative vor fi transmise prin email participanților selectați în cursul zilei de vineri. Ne poți contacta pentru informații suplimentare la adresa: gofreeromania@gmail.com .

*Purtarea măștii pe tot parcursul activității este obligatorie, atât în interiorul Sigagogii cât și în exterior.

Activitatea de documentare la Sinagoga Neologă din Cluj este organizată de Go Free- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile cu sprijinul comunității evreiești din Cluj, în cadrul proiectului “Memorie și rezistență în fața urii” finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate.

Comments (1)

 

  1. Veres George says:

    Multumesc ptr idee!

Leave a Reply