Virtual Café Journalism for Justice 1:1

Posted on March 24, 2020 by

share on facebook   

Jurnalismul comunitar ne-a învățat că e important să rămânem prezenți în comunitate și conectați unii la alții, oricâte provocări ar apărea. Dar și că există situații care cer timp pentru rezolvarea lor, iar practicarea răbdării se face activ. Și pentru că activitatea pe teren a jurnaliștilor comunitari a fost suspendată, ne reorganizăm în mediul online pentru a da mai departe ceea ce știm.

În perioada 28-31 martie, grupul de inițiativă care coordonează Școala de Jurnalism Comunitar StReEt organizează primul Virtual Café  Journalism for Justice 1:1, un eveniment în care propunem întâlniri informale 1 la 1 (online) între jurnaliștii comunitari și 15 tineri (cu vârsta între 16-30 ani) interesați să afle mai multe despre activitatea Școlii de Jurnalism Comunitar StReEt, de exemplu: cum a definit Asociația Go Free jurnalismul comunitar; care sunt principiile și elementele etice pe care le recomandăm celor care doresc să practice jurnalismul comunitar; de ce avem avem nevoie de jurnalism comunitar și cum putem crea un impact în comunitatea/organizația pe care o reprezentăm; care este legătura dintre jurnalismul comunitar și media advocacy; ce fel de probleme ale comunității pot fi abordate prin jurnalism comunitar; ce rol poate avea jurnalismul comunitar în reprezentarea media a grupurilor vulnerabile; scrisul responsabil ca alternativă la discursul instigator la ură etc. Echipa Go Free va răspunde curiozităților pe care le aveți și va împărtăși din experiența organizației/proprie pe teren.

Recomandăm în special voluntarilor sau membrilor care activează în alte organizații de tineret/nonprofit sau grupuri de inițiativă (dar nu numai) să se înscrie la Café, instrumentul jurnalismului comunitar putând fi preluat și adaptat la nevoile locale/organizației/comunităților cu care fiecare lucrează.

Înscrierile se fac pe principiul primul venit-primul servit, în limita a 15 locuri, prin confirmarea participării online, în formularul disponibil aici. Întâlnirea va fi stabilită în perioada 28-31 martie, în funcție de ziua și intervalul ora pentru care optează fiecare participant înscris, și de disponibilitatea membrilor echipei Go Free. Fiecare participant înscris va fi contactat și va decide împreună cu jurnalistul comunitar detaliile finale ale întâlnirii (intervalul orar, platforma prin care preferă să aibă loc videocall-ul). Formularul online va fi închis/dezactivat după completarea celor 15 locuri.

Întâlnirile vor avea loc online, 1:1, și vor dura între 30-45 min. Cafeaua, și pijamaua sunt recomandate în orice moment al zilei, fără presiune.

Echipa Go Free care va găzdui întâlnirile online este formată din: Adriana Cozanu, Alexandra Maria Sofroni, Ana-Maria Simerea, Andra Camelia Cordoș, Irina Pelin, Miruna Lupaș, Simona Militaru, reprezentând totodată și echipa care coordonează Școala de Jurnalism Comunitar StReEt.

Virtual Café  Journalism for Justice 1:1 este un eveniment organizat în cadrul proiectului Școala de Jurnalism Comunitar StReEt (ediția a doua), implementat de Go Free prin programul Corpul European de Solidaritate.

Leave a Reply