Confirmă-ți locul la workshopul Journalism for Justice din 15 martie

Posted on March 8, 2020 by

share on facebook   

REPROGRAMAT PENTRU O DATĂ ULTERIOARĂ

Dragi prieteni,
Este și responsabilitatea noastră să susținem efotrurile naționale de a limita răspândirea virusului COVID-19 în România. Chiar dacă evenimentul nostru este unul cu un număr relativ mic de persoane, participarea implică deplasări și interacțiuni în spațiul public. Am luat decizia de a reprograma atelierul pentru o dată ce va fi anunțată ulterior. Între timp, căutăm metode noi de a ajunge cu mesajele noastre la voi.
Rămânem cu toții solidari, responsabili și conectați online!
Echipa Go Free

____________________________________________

Pe 15 martie 2020 va avea loc Workshopul Journalism for Justice (Jurnalism Comunitar – perspective antropologice), ultimul atelier public din cadrul celei de-a doua ediții a Școlii de Jurnalism Comunitar StReEt.

Atelierul va fi facilitat de către Diana Cataramă, doctor în antropologie, şi este destinat liceenilor, studenților, bloggerilor, lucrătorilor de tineret și tuturor celor care vor să înțeleagă cum putem să reprezentăm într-un mod responsabil grupuri și membri ai comunităților rurale și/sau vulnerabile folosind instrumentul jurnalismului comunitar. Diana a fost membru al echipei Go Free în primul proiect de dezvoltare a conceptului de jurnalism comunitar, având experiență în lucru pe teren în comunități rurale și/sau defavorizate.

În viziunea asociației Go Free, jurnalismul comunitar s-a conturat ca fiind genul de jurnalism centrat pe oamenii din localități și comunități multietnice mici și/sau vulnerabile, din zone rurale, ori cartiere/zone periferice ale marilor orașe. Instrumentul a fost dezvoltat de Go Free în cadrul proiectului “Jurnaliști Comunitari pentru Solidaritate Socială: StReEt, desfășurat în aprilie 2015-aprilie 2016, proiect desemnat Proiectul de voluntariat al anului în domeniul activism și drepturile omului la Gala Națională a Voluntarilor în 2016, și care a primit de asemenea 2 premii pentru combaterea discursului instigator la ură, în cadrul aceleași gale cât și la Gala Tinerilor din Romania. Am continuat să formăm noi generaţii de tineri jurnalişti comunitari în cadrul Școlii de Jurnalism Comunitar StReEt, aflată acum la a doua ediție, inițiativă implementată de Go Free cu sprijinul programului Corpul European de Solidaritate


Atelierul se va desfășura la K+ Community (str. Memorandumului, nr. 3), de la ora 12:00 până la ora 16:00 (vă așteptăm începând cu ora 11:30 să ne bem cafeaua împreună; participarea este necesară pe tot parcursul atelierului). Workshopul este construit pe metodologii participative, nonformale și își propune să aducă în discuție rolul jurnalistului comunitar pe teren, concepte precum etnocentrism, prejudecăți, stereotipuri, discriminare, discurs instigator la ură, elemente de etică în jurnalism comunitar și aspecte practive din interviuri – cum adresăm întrebările, ce comportament adoptăm pe teren și în interacțiunea cu membrii comunității, ce facem cu informația colectată etc.

Participarea la workshop este gratuită.

Pentru înscriere te rugăm să completezi formularul disponibil aici.

*menţionăm că pentru o bună desfăşurare a evenimentului nr. maxim de participanţi va fi de 30.

Persoană de contact: Adriana Cozanu

Mail: gofreeromania@gmail.com   Nr.tel: 0755807310

Workshopul Journalism for Justice (Jurnalism Comunitar – perspective antropologice) este organizat organizat în cadrul Școlii de Jurnalism Comunitar StReEt, ediția a II-a, implementat de Go Free cu sprijinul programului Corpul European de Solidaritate.

Leave a Reply