Povestea muzeului comunității din Sânpaul e spusă la Cluj

Posted on February 16, 2020 by

share on facebook   

Orice inițiativă locală are în spate o comunitate și, desigur, o poveste care și-a câștigat dreptul de a fi ascultată. În perioada 21-28 februarie 2020 vă spunem o parte din povestea Muzeului Etnografic din Sânpaul – sau, cum ne place nouă să-l numim, Muzeul Comunității -, printr-o expoziție de fotografie găzduită în holul principal al Bibliotecii Județene “Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanților 104, orar: Luni-Vineri până la ora 20).

Vernisajul expoziției va avea loc pe 21 februarie, la ora 15:00. O parte din tinerii implicați în proiectul “Sânpaul-Un sat pentru tineri”, împreună cu Augustin Merdan, învățător și curator al muzeului, vă așteaptă să discutați despre cum a apărut acest muzeu și ce obiecte cu istorii personale adună laolaltă. Mai mult, pentru cei care doresc să facă încă un pas și să se implice în dezvoltarea unei comunități rurale vă povestim și despre posibilitățile de implicare.

Cine suntem?
Un grup de tineri, elevi și studenți, din Cluj-Napoca și din satele din comuna Sânpaul care, alături de un învățător-cu-lipici-la-tineri și susținuți de Go Free, ne-am activat pentru a dezvolta comunitatea din Sânpaul prin acțiuni de voluntariat. După luni de organizare comunitară în cadrul programului European Youth Village/ Satul European de Tineret, în care am identificat nevoi ale tinerilor și ale comunității din Sânpaul, am dezvoltat o nouă inițiativă prin care ne-am propus, printre altele, să facem cunoscut acest Muzeu din Sânpaul.

Expoziția de fotografie “Muzeul Comunității din Sânpaul” este organizată de tinerii din cadrul proiectului “Sânpaul-Un sat pentru tineri”, implementat de voluntarii Go Free cu sprijinul programului Corpul European de Solidaritate.

Vizitarea expoziției este gratuită. În luna martie vom organiza și o zi a porților deschise la Muzeul Etnografic din Sânpaul (care altfel poate fi vizitat doar cu programare în avans pe pagina de Facebook a muzeului sau la numărul de telefon de la contact).

Evenimentul expoziției pe Facebook: aici

Pagina de Facebook a muzeului: Muzeul Etnografic din Sânpaul.

Leave a Reply