StReEt Lab @ Roșia Montană: pe drumul solidarității

Posted on October 2, 2019 by

share on facebook   

“Dacă ne dorim schimbare, ca cetățeni, avem nevoie de putere – acea putere care se construiește prin relaționarea cu alți oameni și care are la bază încrederea reciprocă și urmărirea unui scop comun. Noi traducem acea putere prin solidaritate care, pentru tinerii din Școala de Jurnalism Comunitar StReEt înseamnă să construim o forță #împreună cu persoane care sunt, de multe ori, diferite de noi; o forță capabilă să treacă dincolo de stereotipuri și prejudecăți. Iar solidaritatea este un ingredient indispensabil dacă ne dorim o democrație sănătoasă, una în care toți oamenii să poată participa neîngrădit la transformarea comunităților lor și în care să fie reprezentați responsabil în media.” (Andra, Școala de Jurnalism Comunitar StReEt)

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă solidaritatea și jurnalismul responsabil, Școala de Jurnalism Comunitar StReEt își mută sediul pentru un weekend la Roșia Montană. În perioada 4-6 octombrie, o nouă generație de jurnaliști comunitari, elevi și studenți, vor ajunge pentru prima dată în Roșia Montană, unde vor participa la sesiuni de formare facilitate de Asociația Go Free, un tur ghidat organizat de Casa Petri și vor interacționa cu comunitatea locală. 

Ne dorim să știm și ce înseamnă pentru tine #solidaritatea. Lasă-ne oricând dorești un comentariu cu propria ta definiție sau descrie-ne o situație în care solidaritatea a reușit să genereze schimbare.

“StReEt Lab: pe drumul solidarității” este un eveniment de formare a tinerilor jurnaliști comunitari organizat în cadrul proiectului “Școala de Jurnalism Comunitar StReEt” (ediția a doua), implementat de Go Free- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate.

Leave a Reply