VIDEO: Dezbatere în sat la Summitul Tinerilor din Mediul Rural

Posted on September 17, 2019 by

share on facebook   

Timp de două zile, pe 6 și 7 septembrie, participanții la Summitul al Tinerilor din Mediul Rural au fost implicați într-o serie de ateliere în care au descoperit noi metode de implicare în comunitate, au împărtășit opinii și au generat discuții în sesiunile plenare despre prezentul și viitorul satului european de tineret, dar nu au uitat nici un moment că acțiunea individuală și colectivă e cea care transformă satele și comunitățile din care fac parte.

În cea de-a doua zi a #yRuralSummit, tinerii au mutat discuţiile în mijlocul comunităţii, în stradă la Sascut, comună ce deține în anul 2019 titlul de Sat European de Tineret. După ce au participat la atelierul de Street Debate facilitat de Miruna Lupaș (Go Free), în care au fost provocați să răspundă la întrebarea: Cum ai dori să schimbi comunitatea ta?, tinerii au intrat în dialog și cu localnicii din comuna Sascut (județul Bacău).

Summitul Tinerilor din Mediul Rural este un eveniment organizat în cadrul proiectul „National Youth Village – Romania” implementat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa, Go Free-Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, Curba de Cultură și Asociatia DEIS. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Ka3 – Dialog Structurat.

Video realizat de Andreea Aștilean & Ana-Maria Simerea, jurnaliști comunitari în cadrul Școlii de Jurnalism Comunitar StReEt, ediția a II-a, proiect implementat de Go Free prin programul Corpul European de Solidaritate.

Leave a Reply