#YOUthPlan Bacău: 6 laboratoare de idei pentru tinerii din județul Bacău

Posted on July 8, 2019 by

share on facebook   

Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) lansează înscrierile pentru 6 ateliere adresate tinerilor între 15 și 30 de ani, din județul Bacău. Fiecare atelier se desfășoară în Bacău și abordează un domeniu diferit, astfel:

Atelierele YOUthPlan Bacău reprezintă un cadru pentru a aprofunda și înțelege mai bine nevoile, problemele și provocările tinerilor din județul Bacău, în special a celor cu oportunități reduse și/sau nevoi speciale, în domeniile: educație, dezvoltare profesională, cultură și artă, sport și sănătate, voluntariat și incluziune socială; tinerii participanți vor lucra împreună prin metode participative, vor identifica soluții la provocările cu care se confruntă în domeniile menționate și vor dezvolta planuri de acțiune; de asemenea, vor avea ocazia să interacționeze cu factori de decizie care pot contribui în viitor la transformarea ideilor lor în realitate. Voia bună și optimismul sunt ingrediente necesare pentru a porni cu energie pozitivă pe drumul unei schimbări în mai bine pentru comunitățile noastre! 🙂 .

Participarea la ateliere este gratuită, masa și coffee break-urile fiind acoperite de organizatori. Costurile de participare (masă, cazare, transport) pentru tinerii din alte localități sunt acoperite de ADA.

Formularul de aplicație poate fi completat online AICI (consultă și calendarul de mai jos).
În formular vei putea selecta atelierul sau atelierele la care îți dorești să participi, în funcție de tematica/domeniul care te interesează cel mai mult. Te poți înscrie la toate atelierele, însă prioritate vor avea tinerii care nu au mai participat la un atelier anterior. Te rugăm să acorzi importanță modului în care vei completa aplicația, deoarece candidaturile vor fi evaluate, iar selecția se va realiza pe baza punctajelor obținute de către fiecare candidatură.
De asemenea, te rugăm să ai în vedere calendarul de selecție al fiecărui atelier:

Mai multe informații despre AGENDA fiecărui atelier, termenele limită pentru completarea aplicațiilor, dar și aspecte logistice, găsești aici: http://bit.ly/2LxrZql

Pentru întrebări sau clarificări contactați organizatorii pe adresa de e-mail: dezvoltare.activa@gmail.com

Evenimentul creat pe platforma Facebook este disponibil aici:
https://www.facebook.com/events/375485779768818/

Ce urmărim prin acest proiect? Obiective:

  1. Cresterea gradului de intelegere a problemelor si nevoilor tinerilor cu oportunitati reduse din judetul Bacau in domeniile Educatie, Cultura, Sport si sanatate, Dezvoltare profesionala, Voluntariat si dezvoltare personala si Social de catre factorii de decizie aferenti fiecarui domeniul.
  2. Imbunatatirea politicilor și strategiilor judetene existente (ce vizeaza tinerii si cele 6 domenii cheie) pe baza celor 8 standarde de calitate in politicile de tineret formulate de catre Forumul European al Tinerilor si in raport cu nevoile si problemele tinerilor cu oportunitati reduse, prin dezvoltarea unui sistem judetean eficient pentru evaluarea si monitorizarea acestora.
  3. Abordarea nevoilor si problemelor specifice ale tinerilor cu oportunitati reduse din judetul Bacau (identificate in cele 6 domenii cheie) in cadrul a 6 planuri de interventie (1 plan/domeniu) pentru rezolvarea strategica a acestora in 5 ani.

Atelierele #YOUthPlan Bacău sunt organizate de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în cadrul proiectului SDSG – Politici si strategii incluzive pentru tinerii din judetul Bacau, proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+RO, Acțiunea Cheie 3 – #DialogStructurat.

Leave a Reply