Competiție artistică: “Iubirea nu alege, de ce ai face-o tu?”

Posted on June 8, 2019 by

share on facebook   

În cadrul proiectului internațional “United with Pride”, Asociația Go Free (România) și Centrul Cultural de Tineret din Maribor (Slovenia) lansează o competiție de literatură și artă pentru tinerii artiști.

Contextul creat de proiectul United with Pride.

Prin proiectul United with Pride ne-am propus să combatem discriminarea şi violenţa îndreptată asupra membrilor comunităţii LGBTQ+ şi să oferim o mai bună înţelegere asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele LGBTQ+. Prin schimbul de experiență cu tineri din Cluj-Napoca și voluntari Go Free implicați în organizarea primului Cluj Pride, proiectul și-a propus să pregătească tinerii din Slovenia și Romania pentru a implementa împreună primul Pride din Maribor. Acesta va avea loc pe data de 29 iunie 2019.

Mai mult decât o competiție, implicare în schimbare

Prin tema: Iubirea nu alege, de ce ai face-o tu? (care este și sloganul Maribor Pride) ne dorim să spargem stereotipurile legate de orientare sexuală, identitate sexuală, precum și acelea legate de exprimarea sexuală a persoanelor, dar și de a da vizibilitate comunității LGBTQ+ și de a contribui la acceptarea comunității de către societate. Ne dorim să încurajăm gândirea critică a tinerilor care se vor înscrie în competiție.

Expoziție internațională

La finalul competiției, o expoziție internațională va expune creațiile tinerilor atât publicului general din Slovenia, cât și celui din Cluj-Napoca.

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este duminică, 23 iunie 2019, etapă ce va fi urmată de o evaluare în două categorii separate: artă literară și artă vizuală, precum și diverse subcategorii. Membrii juriului vor fi publicați pe pagina Go Free.

Cele mai bune lucrări, în urma jurizării, vor face parte din expoziția din Maribor, alături de lucrările tinerilor din Slovenia.

Sunt eligibili tinerii cu următoarele lucrări: fotografie digitală sau analog, diferite tehnici de pictură, artă digitală. Numai lucrări în format A3 sau mai mici vor fi colectate. Lucrările literare nu ar trebui să depășească o pagină A4 (aprox.500 cuv.) și trebuie trimise în limba română sau engleză.

Lucrările ofensatoare sau considerate nepotrivite vor fi respinse.

Vor fi colectate lucrările artiștilor cu vârsta între 16 și 29 de ani.

Lucrarea cu care se concurează trebuie să aparțină artistului. De asemenea, prin înscrierea în competiție artistul este de acord ca lucrarea sa să fie expusă și utilizată în scopuri de promovare media a competiției și a proiectului United with Pride. La finalul expoziției, lucrările vor fi returnate autorilor.

Autorii, ca parte a înscrierii, vor semna o declarație prin care își dau acordul cu condițiile competiției și definesc tehnica de lucru și titlul lucrării. Produsele digitale pot fi trimise prin email la adresa asociatiagofree@gmail.com (nu uita să menționezi numele tău, vârsta, orașul în care locuiești), iar celelalte lucrări vor fi trimise la o adresă care va fi comunicată prin email persoanelor interesate.

Informații suplimentare despre competiție se pot solicita prin email la adresa: asociatiagofree@gmail.com

* Abrevierea LGBT+ înseamnă: lesbian, gay, bisexual și persoane transgender, + înseamnă includerea tuturor celorlalte forme ce nu sunt reprezentate prin abreviere.

Proiectul United with pride este implementat prin programul Erasmus+.

Leave a Reply