Acțiune comunitară: reabilităm parcul tinerilor din Sînpaul!

Posted on March 28, 2019 by

share on facebook   

Vineri, 29 martie, începând cu ora 13:30, te așteptăm încărcat cu energie creativă și voie bună la Școala Gimnazială Ioan Alexandru din Sînpaul să dăm culoare parcului din curtea școlii.

De asemenea, ne-am propus să desenăm împreună cu copiii domnului învățător Gusti peretele grădiniței din Sînpaul, să trasăm un șotron în curtea școlii, să montăm căsuțe pentru păsări etc și, desigur, să povestim la un ceai fierbinte. Ține pasul cu noi în evenimentul creat pe Facebook aici.

Noi vom pregăti materialele necesare (culori acrilice pentru pictat și spray-uri graffitti, lopeți, scânduri, butuci, cuie etc) tu echipează-te corespunzător să te poți murdări fără grijă.

Context:
În curtea şcolii din Sînpaul există un mic teren de sport şi un spaţiu verde despre care tinerii pe care i-am întâlnit în documentările Şcolii de Jurnalism Comunitar #StReEtisON ne-au spus că și-ar dori să fie mai interactiv şi să răspundă şi nevoilor elevilor din clasele mai mari. Un prim pas spre transformarea lui a fost să vedem cum şi-l imaginează, de fapt, tinerii din Sînpaul, astfel că ne-am întâlnit în luna februarie și am creat o machetă a parcului. Acum e timpul să acționăm și să-l trnsformăm așa cum ne dorim!

În 2019 Sînpaul va purta titlul de #SatEuropeandeTineret/ European Youth Village, alături de alte trei comune.

Acțiunea comunitară este organizată de Asociația Go Free și Grupul de Inițiativă a Tinerilor din #Sînpaul2019 în parteneriat cu Primăria Sînpaul, Cluj și Școala Gimnazială Ioan Alexandru din Sînpaul, în cadrul proiectului “Școala de Jurnalism Comunitar StReEt”.

StReEt este un proiect #GoFree realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank Romania și Ursus Breweries. Parteneri ai proiectului: Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – Actedo, Cluj School of Public Health, ASPNR/ Clubul EduPlus, CSD (Centrul pentru Studiul Democratiei) și România Pozitivă.

Leave a Reply