[Video] Lansarea programului #Sînpaul2019: Un sat pentru tineri!

Posted on February 2, 2019 by

share on facebook   

După câteva luni de organizare comunitară, mobilizare locală a tinerilor și dezvoltarea unor rețele de comunicare la nivel local, timp în care tinerii din comuna Sînpaul, județul Cluj, și-au pus singuri satul la cale proiectând activități pe care le vor implementa pe parcursul anului 2019 – an în care satul lor va purta titlul de Sat European de Tineret -, am sărbătorit împreună implicarea lor și curajul de a mișca lucrurile prin forțele proprii. Evenimentul de lansare a programului European Youth Village, în cadrul căruia tinerii și autorități locale din Sînpaul au preluat oficial titlul de #SatEuropeandeTineret, a avut loc de Ziua Internațională a Voluntariatului, pe 5 decembrie 2018.

Mai multe fotografii de la evenimentul de lansare a programului Sînpaul 2019 sunt disponibile pe pagina de Facebook Go Free aici.

Despre programul European Youth Village

Patru sate din România vor purta în 2019 titlul de Sat European de Tineret într-un proiect pilot – “National Youth Village – Romania” inițiat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa, Curba de Cultură, Asociatia DEIS, Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

European Youth Village și-a propus să contribuie la dezvoltarea sectorului tineret în mediul rural din România, având la bază experiența organizațiilor partenere de a desfășura activități cu tinerii din mediul rural și comunități multietnice. Proiectul a pornit la inițiativa Asociatia Pentru Dezvoltare Activa (BC), iar în comuna Sînpaul (CJ), activitățile sunt coordonate de Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Și pentru că tinerii din rural au nevoie de susținere pentru a deveni mai activi și mai vizibili, te așteptăm #cudrag la activitățile pe care Asociația Go Free împreună cu Grupul de inițiativă al tinerilor din Sînpaul le organizează în 2019 în parteneriat cu Primăria Sînpaul, Cluj și Școala din Sînpaul. Rămâi conectat la comunitate!

European Youth Village este un proiect finanțat prin programul Uniunii Europene, Erasmus+RO, Acțiune cheie 3 – Dialog Structurat.

Leave a Reply