Elevii de la Școala Nicolae Iorga devin VIZIBILI pentru comunitatea clujeană

Posted on February 1, 2019 by

share on facebook   

VIZIBILI – Expoziție de fotografie spune povestea unor tineri care nu mai rămân invizibili pentru comunitatea clujeană și ne arată că experiențele frumoase pot fi create și pentru elevii din școlile care nu sunt localizate în centrul orașului.

VIZIBILI aduce în spațiul public clujean imaginea unor tineri care, deși nu locuiesc sau nu învață în centrul Clujului, au nevoie doar de încurajare, sprijin și modele pentru a prinde încredere în ei să se exprime și să-și seteze obiective chiar și atunci când cei mai mulți din jurul lor le vor spune că nu vor reuși. Elevii de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, membri în Clubul EduPlus*, au devenit VIZIBILI în cadrul activităților din proiectul “Școala de Jurnalism Comunitar StReEt” (http://www.gofree.ro/proiecte/scoala-de-jurnalism-comunitar-2018-2019/).

Fotografiile realizate de elevi în cadrul activităților practice mentorate de voluntarii Go Free vor fi expuse în holul principal la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj. Expoziția va fi deschisă publicului începând cu 4 februarie (ora 14), zilnic, în orarul de funcționare al BJC Octavian Goga, până în data de 15 februarie.

Școala de Jurnalism Comunitar StReEt este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank Romania și Ursus Breweries.

StReEt va fi implementat în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019 de către Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile,în parteneriat cu Asociația pentru studiu și practică nonviolentă- ASPNR/ Clubul EduPlus, Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului – Actedo, CSD (Centrul pentru Studiul Democratiei), Cluj School of Public Health, România Pozitivă.

Clubul EduPlus, creat în cadrul Școlii Nicolae Iorga din Cluj-Napoca, este în prezent programul principal al Asociației pentru Studiu și Practică Nonviolentă și Restaurativă- ASPNR, partener în cadrul proiectului StReEt. Școala Nicolae Iorga este situată într-unul dintre cartierele mărginașe ale Clujului, iar mulți dintre copiii care sunt elevi în acestă școală provin din familii cu un nivel de educație și de bunăstare scăzute și prezintă un risc extrem de abandon școlar, absenteism și prin urmare sunt expuși riscului marginalizării sau excluziunii sociale.

Comments (1)

 

  1. Rodica Dan says:

    Felicitări! Complexul ca sunteți elevi la o școala de cartier,este perimat. Elevii sunt aceeași la orice școala, dovada ca dacă v-ați propus și ați reușit sa duceți la bun sfarsit un proiect atât de generos meritați aprecieri și aplauze!!!Multe reușite in continuare și succes ! Prof . Rodica Dan

Leave a Reply