Dezbatere în stradă: “Ai luptat vreodată pentru drepturile tale?”

Posted on January 18, 2019 by

share on facebook   

După o pauză binemeritată, în ianuarie am revenit cu forțe proaspete în spațiul public clujean. Pe 18 ianuarie am dus dialogul în pe stăzile din centrul Clujului în cadrul unei dezbateri stradale [street debate], ca metodă care își propune să ajungă la cetățenii obișnuiți, care altfel nu ar veni, probabil, la conferințe sau evenimente formale. Dezbaterea a avut în centru întrebarea “Ai luptat vreodată pentru drepturile tale?” și a urmărit să-i apropie și să-i provoace pe clujeni și nu numai, să discute și să dezbată cu voluntarii Go Free pe tema drepturilor pe cale le avem/sau nu.

În ciuda frigului de afară, am reușit să schimbăm idei cu trecătorii clujeni și să aflăm de la aceștia situații concrete în care au luptat pentru drepturile lor. Astfel, am aflat că persoanele cu dizabilități sunt discriminate atunci când doresc să aibă acces în câmpul muncii; studenții cu o situație socială precară nu se descurcă financiar atunci când încep studiile universitare etc.

Tu când ai luptat pentru drepturile tale?

Mai multe fotografii sunt disponibile pe pagina de Facebook Go Free aici.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Go Free în cadrul proiectului The Long Way to Europe inițiat de Municipalitatea din Tiggiano (IT), finanțat prin programul Europe for Citizens, în care Go Free este partener. Mai multe despre #TLWE și prima activitate organizată de Go Free în cadrul proiectului aici.

Leave a Reply