[Video] Jurnalism pentru comunitatea rurală

Posted on December 6, 2018 by

share on facebook   

În mai 2018, Asociația Go Free a pus bazele primei Școli de Jurnalism Comunitar „StReEt” din România, în care tinerii învață să scrie cu responsabilitate despre realitățile comunităților rurale, marginalizate, ori despre grupurile vulnerabile.

Prin activitățile de documentare, jurnaliștii comunitari urmăresc să dea vizibilitate unor subiecte mai puțin discutate și oamenilor care rămân adesea invizibili pentru societate. Așa am ajuns să străbatem și drumurile din satele comunei Sînpaul, județul Cluj. Dar nu am pornit singuri, ci împreună cu tinerii care ne-au sprijinit să ne ancorăm în poveștile comunității. […]

Acest material este parte a proiectului “Școala de Jurnalism Comunitar StReEt”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

© Toate drepturile de reproducere și difuzare a acestui material sunt rezervate pentru GO FREE – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Video: Simona Militaru, Ana-Maria Simerea, Irina Pelin, Andra Camelia Cordoș, Leonard-George Ficuță.
Montaj: Alexandra Maria Sofroni

Leave a Reply