TEDxEroilor: de la idee la realitate

Posted on May 11, 2017 by

share on facebook   

Inspirație, motivație și încredere. Cred că așa pot să descriu cel mai bine ce am văzut, auzit, trăit și învățat în ediția de anul acesta la TEDxEroilor. Orientat către responsabilitate, inovație și oamenii de mâine, TEDxEroilor a reușit să adune la un loc speak_MG_2581eri din domenii diverse care să aibă în discursurile lor motivaționale același punct comun și de interes pentru locuitorii Clujului, ai României și pentru cei din-afara granițelor țării: provocările zilei de mâine. Tema evenimentului ,,Challenging Tomorrow” s-a concretizat în idei și inițiative curajoase și de impact, pornind de la jurnalism, comunicare, sport și artă, energie și protecția mediului, educație, protecția și creșterea copilului, până la medicină, tehnologie, electronică, economie și politică.

Pentru mine, TEDxEroilor reprezintă acel punct zero în care am realizat că modul în care eu gândesc și doresc să mă dezvolt este unul care respectă drepturile celor din jurul meu, care creează noi oportunități și care mă îndeamnă mereu spre autocunoaștere și dobândirea de noi competențe și abilități pe care să le folosesc în construirea viitorului. Consider că un astfel de eveniment nu te îndeamnă să rămâi în cubul tău și să te supui fără măcar să eziți la regulile absurde, stereotipurile, etichetările și îndoctrinările sufocante care ne închistează creativitatea și dorința de a face bine pentru și în comunitatea în care trăim și, de ce nu, pentru o lume întreagă, ci te îndeamnă să îndrăznești măreț acum.

TEDxEroilor îmi oferă o platformă pozitivă și motivațională de pe care eu să pot să îmi întind aripile și să îndrăznesc să îmi ating visele, să devin ceea ce îmi doresc să fiu și să mă bucur de drumul parcurs până acolo. Mă îndeamnă să mă gândesc de astăzi la ziua de mâine și să fiu pregătită din timp pentru ceea ce urmează, pentru a transforma imposibilul în posibil. Și la concluzia aceasta nu cred că am ajuns numai eu, căci entuziasmul și emoțiile pe care le-am văzut la ceilalți participanți din sală m-au făcut să înțeleg că eu, tu, noi contăm și că ceea ce facem are valoare pentru fiecare dintre noi, dar și pentru comunitatea noastră și pentru generațiile viitoare. Că fiecare idee care se concretizează în acțiune, puterea exemplului, devotamentul și dedicarea în ceea ce facem, profesionalismul și perseverența pot produce schimbare în bine. Mă tot întrebasem zile la rând ce poate însemna acel porumbel gri, cu vârful aripilor de culoare neagră, având pe gât pene în irizații verzi și mov care era pe materialele de promovare ale evenimentului. Pentru ca apoi să realizez că acesta face parte dintr-o specie de porumbei pe care îi vedem oriunde e țipenie de om, care se plimbă frenetic dintr-o parte în altă parcă desenând liniile invizibile ale unor forme geometrice. Acesta este porumbelul Altfel, cel care are curajul și te îndeamnă să îndrăznești să fii altfel, să îndrăznești să înveți și să iubești să înveți. Să înveți să te pregătești pentru ceea ce urmează, să fii responsabil, să dedici timp reușitelor tale, să îi cunoști pe oamenii din jurul tău, să crezi într-o cauză, să îți canalizezi energia în ceva pozitiv, să iei parte și să contribui la dezvoltarea lumii în care trăim.

Până la urmă, TEDxEroilor e despre oameni, idei și un gram de nebunie. E despre mine și despre tine și despre ce putem face pentru a crea a lume echitabilă. E despre ideile noastre adunate laolaltă de echipa de supereroi ai TEDxEroilor dedicați unui viitor altfel.

Leave a Reply